mondo.rs

Hrvat iz Kopenhagena: Penali NISU bili regularni!

Autor:

"Bacili su komad trave posle mog šuta... Ne znam zašto nismo prešli na drugi gol?!", rekao je igrač danskog prvaka, jedan od tragičara svog tima u meču protiv Zvezde.

97
A- A A+
Karlo Bartolec, Bartolec Foto: Guliver/Getty images/Srdjan Stevanovic Karlo Bartolec, arhivska fotografija

Hrvatski internacionalac i fudbaler Kopenhagena Karlo Bartolec dospeo je u centar pažnje posle prve utakmice protiv Crvene zvezde, kada je rekao da nema dilemu oko plasmana svog tima u plej-of za Ligu šampiona.

"Osim Marina i Bena, ostalo je sve prosek. Kod kuće ih nosi publika, na 'o-ruk', a u gostima dobijaju 'porcije'", izjavio je on tada o Zvezdinom timu, predvidevši uspeh i prolaz danskog tima.

Međutim, na "Parken" stadionu je slavio srpski tim, a Bartolec je bio jedan od tragičara domaćih, jer je penal za pobedu "degažirao" preko prečke.

U razgovoru za hrvatske "Sportske novosti", on je rekao da su u Kopenhagenu tužni, ali da se nije dogodila nikakva katastrofa.

"To je sastavni deo sporta. Igrali smo gotovo 60 minuta sa igračem više i trebalo je da privedemo utakmicu kraju daleko pre nego što je došlo do jedanaesteraca. Borjan je stvarno branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast, odigrao je utakmicu života. Pokazao se i na jedanaestercima, jer zaustavio je čak tri", izjavio je on.

I nekoliko dana posle meča priča se o katastrofalnom stanju terena Kopenhagena, koji je posebno došao do izražaja tokom penal-serije, kada "bela tačka" nije ni postojala u blatu.

"Penale je presudilo katastrofalno blato, koje se tokom izvođenja napravilo na 11 metara. Ceo dan je padala kiša, predveče je stala, teren inače nije bio loš, ali baš na toj tački totalno je uništen i čak su šestorica izvođača pucala preko gola. Ne znam je li se to ikad dogodilo. Bela tačka se praktično nije videla, kod mog šuta komad trave se odlomio, bacili su ga i za pola metra dalje stavili penal. To nije regularno, ne znam zašto nismo išli da šutiramo na drugu stranu", izjavio je Bartolec.

/Repriza LUDE penal serije: Ovako je Zvezda izbacila Kopenhagen!/

Na pitanje novinara iz Hrvatske da li je litvanski sudija ispravno postupio kada je dopustio da se izvodi u takvim okolnostima, fudbaler Kopenhagena je rekao...

"Pravila to ne predviđaju, međutim sudija je mogao da pozove oba kapitena i ako oni tako predlože, da prebaci nastavak na drugi gol"

Kada se nameštao da šutne za pobedu u sedmoj seriji, on je bio uveren u trijumf.

"Bio sam siguran da ću zabiti. Dan pre utakmice razgovarali smo da bi mogli da budu jedanaesterci, mislio sam da ću šutirati. Zacrtao sam da ću pucati levo dole, golman je ušao pogrešno, ništa nije mogao, ali noga mi je proklizala u tom blatu i lopta koju sam hteo da uputim dole, odletela je gore. Stajna mi je noga propala, celo mi se telo nagnulo natrag".

Da li je mogao da spava posle promašaja?

""Razmišljao sam dugo, ali to je sastavni deo fudbala. Bio sam u prilici da odlučim tekmu, ali sve se događa s razlogom. Mogao je i N’Doje pre mene. Zaboravićemo ovu utakmicu i idemo dalje. Čestitam Zvezdi, borili su se s igračem manje, odradili su dobar posao obrambeno, golman ih je spasavao. Podjednake smo ekipe, imali smo domaću publiku i dobru atmosferu, ali neko je morao da izgubi. Idemo sad da prođemo sledećeg rivala i da uđemo u grupu Lige Evrope", dodao je Bartolec.

Povezano

Sve vesti