• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U junu 465 €: Prosečna plata u BiH

Izvor Tanjug

Prosečna mesečna neto plata u BiH isplaćena u junu iznosila je 910 KM (465 evra) i nominalno je viša za 4,4 posto nego u istom mesecu prošle godine.

 Prosečna plata u Bih u junu 2019 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najniža prosečna neto plata bila je u pružanju smeštaja, kao i pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 563 KM (oko 288 evra), u građevinarstvu je iznosila 613 KM (313 evra), dok je u administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima "težila" 633 KM (323 evra), prema podacima Agencije za statistiku BiH.

Vučić: Prosečna plata 470 evra, sve ide na bolje VIDEO

U finansijskim i delatnostima osiguranja prosečna neto plata u šestom mesecu iznosila je 1.597 KM (816 evra), u proizvodnji i snabdevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.405 KM (718 evra), a zaposleni u informacijama i komunikacijama su u proseku primili zaradu u iznosu od 1.298 KM (663 evra), prenose Nezavisne novine.

Prosečna mesečna bruto plata isplaćena u junu u BiH iznosila je 1.404 KM (oko 718 evra) i nominalno je viša za 3,6 posto na godišnjem nivou.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Foka Mona

Gdeeeeee leeba tiiiii, jer ste vi ludi lažete ko pas

Haha

Šta na ovo ima da kaže nas preCednik? Busa se na sav glas kako smo najuspešniji u regionu, kako nam ni u Evropi nema ravnih a ispade de ja i Bosna daleko ispred nas. Tragedija.

Padre

@Haha Vjeruj mi, iz Republike Srpske sam, ovo ne da nije slika pravog stanja, nego ne znam odakle izvlace ove brojke. Mozda Banja Luka i Sarajevo imaju priblizno ovakve plate, ostali gradovi, kao i u Srbiji, su gola sirotinja koja nije prijavljena i radi za minimalac. 900 maraka mjesecno je nedosanjani san obicnih smrtnika.

special image