Američka teniserka Monika Seleš, koja je u karijeri osvojila devet Gren Slem titula, uvrštena je u četvrtak uveče u tenisku Kuću slavnih u Njuportu.

Pored Selešove, novi članovi Kuće slavnih postali su osvajač Rolan Garosa Andres Žimeno, jedan od osnivača Svetske asocijacije tenisera (ATP) Donald Del i jedan od "pionira" tenisa u svetu Robert Džonson.

Svečana ceremonija biće održana 11. jula u Njuportu.

Osvojila 53 titule u karijeri...

Selešova, koja je rođena 1973. u Novom Sadu, u karijeri je osvojila 53 titule, uključujući četiri na Otvorenom prvenstvu Australije, tri na Rolan Garosu i dve na Otvorenom prvenstvu SAD.

Prvi put u karijeri Selešova je do prvog mesta na WTA listi došla 1991. godine. U aprilu 1993. na turniru u Hamburgu tokom meča protiv "večite rivalke Štefi Graf, napao ju je jedan navijač opsednut nemačkom teniserkom, koji ju je pogodio nožem u leđa. Na teren se vratila 27 meseci kasnije, a 1995. poražena je u finalu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku

Poslednji meč u profesionalnoj karijeri Selešova je odigrala 2003. godine. Selešova je 1994. dobila američko državljanstvo i posle toga je tri puta sa reprezentacijom SAD osvojila Federejšn kup.

(Beta)