Čabarkapa ponovo u dresu Budućnosti!

Žarko Čabarkapa novo je pojačanje Budućnosti m:tel, u čijem će dresu igrati do kraja sezone, saopšteno je iz podgoričkog kluba

0
A- A A+

Žarko Čabarkapa novo je pojačanje Budućnosti m:tel, u čijem će dresu igrati do kraja sezone, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

"Čekamo registraciju od NLB lige i nadamo se da će moći da debituje protiv Cibone u nedelju. Čabarkapa želi da se vrati košarci nakon povrede i operacija", rekao je sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Čabarkapa je imao dve teške operacije leđa, pa će ukoliko debituje u nedelju protiv Cibone, to biti njegov prvi meč posle dve ipo godine.

On je afirmaciju stekao u Beopetrolu, odakle je stigao u Budućnost 2001. godine. U Podgorici je ostao dve sezone, da bi ga 2003. godine na NBA draftu kao 17. pika izabrali Finiks Sansi. U debitantskoj sezoni u NBA ligi odigrao je 49 utakmica, a 2005. trejdovan je u Golden Stejt, za koji je zbog povrede leđa u prvoj sezoni nastupio samo 37 puta.

U sezoni 2005/2006 odigrao je 61 meč, a nakon toga zbog problema sa povredom bio je primoran da raskine ugovor sa Golden Stejtom.

Žarko Čabarkapa bio je član reprezentacije Jugoslavije sa kojom je na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine osvojio zlatnu medalju, a sada se nalazi na spisku potencijalnih reprezentativaca Crne Gore.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti