Akcija "Taš je naš" - vratimo mu stari sjaj

Nevladine organizacije, učenici gimnazija, glumci, muzičari, mediji...uključili se u akciju obnavljanja stadiona Tašmajdan, jednog od simbola Beograda.

0
A- A A+

Stadion Tašmajdan je nekada bio mesto na kojem su organizovane velike i značajne kulturne i sportske manifestacije, mnogi Beograđani su tu našli svoju ljubav...Danas je Tašmajdan zapušten i ruiniran, teško odoleva zubu vremena.

Nevladina organizacija "Centar za nenasilni otpor" i učenici Pete i Prve beogradske gimnazije, osmislili su manifestaciju koja će biti održana 11. aprila, a čiji je cilj da se skrene pažnja na zapuštenost jednog od najlepših sportskih objekata u Beogradu.

"Akcija 'Taš je naš' ima za cilj da promoviše ideju 'ponovnog oživljavanja' stadiona i skrene pažnju javnosti na problem o kojem se retko govori, pa mnogi građani i ne znaju kako Taš danas izgleda, kao i da uključivanjem što većeg broja ljudi u sportsko-(re)kreativni program ovaj prostor opet zaživi i, makar na jedan dan - 11. aprila, vrati stari šmek", navodi se u saopštenju.

U programu će učestvovati više od stotinu mladih ljudi, javnih ličnosti, sportista, glumaca, muzičara...

Biće organizovan turnir u malom fudbalu u kojem će se nadmatetimuške ekipe Pete i Prve gimnazije, tim javnih ličnosti i novinara i tim predstavnika nevladinih organizacija i donatora. Ženske gimnazijske ekipe okušaće se u odbojci i badmingtonu, a za "egzotični deo" sportskog programa biće zaduženi mačevaoci kluba "Železničar" i kapueristi kluba "Senzala".

Kulturni program, koji će biti organizovan u drugom delu stadiona, podrazumeva otvaranje izložbe "Zapisi sa Tašmajdana", nastupe muzičkih grupa "Crveno platno" i "Svi na pod" i omladinske pozorišne trupe OKO (odlomak iz filma "Višnja na Tašmajdanu" i poetsko-scenski performans "Tašmajdane, dobro jutro" - aforizmi Duška Radovića i akrobacije), kao i crtanje grafita i crtanje ugljem.

Program će početi u 10.30 časova otvaranjem knjige peticije za uređenje stadiona, a biće završen oko 14.30 sati.

U akciju su se uključile mnoge poznate ličnosti, među kojima su frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić-Cane, glumci Neda Arnerić i Branko Cvejić, kao i selektor futsal reprezentacije Srbije i novi gradski sekretar za sport Aca Kovačević.

Na popularnoj društvenoj internet stranici Facebook formirana je i grupa "Taš je naš" kojoj se, za nekoliko dana, priključilo se oko 600 mladih i poštovalaca Tašmajdana.

Sponzor akcije je, između ostalih, i Telekom Srbija, a jedan od medijskih sponzora je i web portal www.mtsmondo.com

(MONDO)

Povezano

Sve vesti