• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručena priznanja Zlatni beočug

Priznanja "Zlatni beočug" za trajni doprinus kulturi Beograda kao i poseba priznanja za izuzetan doprinos kulturi i za promociju srpske kulture uručene su danas u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Priznanja "Zlatni beočug" za trajni doprinus kulturi Beograda kao i poseba priznanja za izuzetan doprinos kulturi i za promociju srpske kulture uručene su danas u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Predsednik žirija koji je odlučivao o dobitnicima, slikarka Olja Ivanjicki uručila je priznanja "Zlatni beočug" za životno delo pravnici Smilji Avramov, slikaru Vladimiru Veličkoviću, psihijatru Vladeti Jerotiću i dirigentkinji Darinki Matić Marović.

Olja Ivanjicki je rekla da je žiri doneo jednoglasnu odluku o dobitnicima priznanja za životno delo i dodala da je svako od njih u okviru svoje profesije, doprineo razvoju srpske kulture i podizanju ugleda glavnog grada.

Godišnja priznanja "Zlatni beočug" uručena su pozorišnoj rediteljki Slobodanki Cacić Aleksić, teologu Radovanu Bigoviću, filmskom kritičaru Božidaru Začeviću, kompozitoru Korneliju Bati Kovaču, producentu Milovanu Zdravkoviću, arhitekti Vladimiru Kostiću Divcu.

Priznanja su uručena i glumcu Tomi Kuruzoviću, književniku Zoranu Milosavljeviću, prevodiocu Ivu Munćanu, novinaru Velimiru Pavloviću, dramskom piscu Radoslavu Pavloviću, glumcu Nikoli Simiću, orijentalisti Darku Tanaskoviću, slikaru Radovanu Trnavcu, aforističaru Aleksandru Čotriću.

Zlatni beočug uručen je i predstavnicima Zadužbine "Dositej Obradović", opere i teatra "Madlenianum" i Filharmonije mladih "Borislav Pašćan".

Izvanredni "Zlatni beočug" pripao je Fakultetu dramskih umetnosti I Sava centru, a posebna priznanja su pripala glumcu Nikolaju Petroviču Burljajevu, književnicima Ani Santolikuido i Danijelu Ćankaneu, muzejskom savetniku Bojani Borić Brešković, kao i Klubu književnika.

Predsednik Kulturno prosvetne zajednice Beograd Milovan Vitezović rekao je da imena dobitnika priznanja Zlatni beočug, pokazuju da je Srbija u oblasti kulutre idalje jedna od vodećih evropskih sila.

Kulturno prosvetna zajednica Beograda dodeljuje priznanja "Zlatni beočug", stvaraocima, naučnicima, umetnicima, kulturnim poslenicima, ansamblima, ustanovama i organizacijama za trajni doprinos kulturi Beograda, od 1970. godine

Tvorci nagrade su pesnik Vasko Popa, slikar Radomir Stević Ras I muzeolog Jevta Jevtović.

Žiri koji je odlučivao o dobitnicima ovogodišnjih priznanja "Zlatni beočug" činili su pored Olje Ivanjicki i Srba Ignjatović, Ljiljana Blagojević, Živorad Ajdačić, Dragan Kolarević, Tatjana Peternek Aleksić, Miloš Matijaš, Bora Dugić, Dragan Babić, Dragan Mraović, Vera Vlajić, Slavenko Terzić, Jadranka Jovanović, Raško Jovanović i Slobodan Šuljagić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE