Rekorder Božović i "udarač" Dijara

Golman Partizana srušio klupski i sada juri nacionalni rekord po nesavladivosti. Senegalac tvrdi da nije imao nameru da udari Dmitrovića.

0
A- A A+

Od utakmice sporog ritma u kojoj su se sastali bezbrižni rivali, Borac i Partizan, izrodilo se mnogo toga.

Između ostalog, golman crno-belih Mladen Božović je srušio klupski rekord po nesavladivosti, a Lamin Dijara je izazvao gužvu na terenu udaranjem Bobana Dmitrovića.

Božović se sa radošću priseća utakmice u Čačku, a naročito detalja kada je sa tribina čuo pesmu Grobara: "Srušio si rekord, Mladene".

"Osećaj je prelep. Posebno sam bio iznenađen kada su navijači počeli da mi skandiraju ime", podsetio je 24-godišnji Crnogorac, kome mreža miruje već 864 minuta, odnosno od pogotka Đorđa Tutorića iz Crvene zvezde, na prolećnoj premijeri.

Rekord Ivice Kralja, koji je iznostio 840 minuta, je srušen. Na pitanje novinara da li mu je Kralj čestitao, Božović je odgovorio:

"Nije. Možda hoće, ima moj broj".

Na redu je nacionalni rekord, vlasništvo Nenada Lukića, golmana Obilića iz šampionskih dana. On nije vadio loptu iz mreže 903 minuta. Tako bi čuvar mreže crno-belih već u nedelju mogao da postane apsolutni rekorder, ako uspe da osujeti napadače OFK Beograda do 39. minuta.

Ukoliko mu i to uspe, moći će da "juri" rekord trojice golmana Obilića, koji su, smenjujući se pred golom, bili nesavladani čak 1.105 minuta.

Svestan je crnogorski reprezentativac da je sve moglo da bude drugačije da su sudije priznale gol Vojvodini i Javoru, dosudile penal za Borac...

"Sve je to splet okolnosti. Namestilo mi se. Ipak, najvažnije je da ćemo opet osvojiti titulu. Pokazali smo da smo najbolji", ne želi Mladen Božović sve zasluge za sebe.

U seniorskoj konkurenciji još nije postigao gol, a mogao bi, ukoliko bude dosuđen penal za Partizan.

"Kako šef odluči. Neću bežati od odgovornosti", zaključio je poslovično skromni Božović.

Pogotkom u Čačku, Lamin Diara se učvrstio na čelu liste strelaca sa 17 golova, šest više od drugoplasiranog kapitena Zvezde, Nenada Milijaša.

Mogao je Senegalac još tri puta da se zatrese mrežu Grahovca, ali nisu ni šanse ni pogodak obeležili njegovu rolu već trenutak kada je udario Bobana Dmitrovića pred očima sudije Glođevića, koji mu je pokazao samo žuti karton.

"Nisam ga namerno udario, samo sam bio nervozan zbog povlačenja i provokacija drugih igrača i zato sam jače mlatio rukom. U jednom trenutku su moji prsti završili ispod njegovih očiju. Srećom, sudija je bio blizu i dobro procenio situaciju", objašnjavao je Lamin Dijara dan posle utakmice.

Partizanov golgeter je podsetio da su se Dmitrović i on kasnije izljubili.

"On zna da nisam imao nameru da ga udarim", zaključio je Lamin Dijara.

(MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Povezano

Sve vesti