VATERPOLO: Jadran pravi drim-tim

Trojica iskusnih reprezentativaca Crne Gore Nikola Janović, Boris Zloković i Predrag Jokić naredne sezone igraće za Jadran iz Herceg Novog.

0
A- A A+

Vaterpolo klub Jadran iz Herceg Novog proslavlja prvi titulu prvaka u nezavisnoj Crnoj Gori, a uprava već razmišlja o narednoj sezoni i napadu na vrh Evrope.

Predsednik kluba Đuro Marić najavio je povratak trojice crnogorskih asova, ali i ostanak Zorana Mustura na mestu trenera.

"Na Škver ponovo dolazi Nikola Janović, a već ranije smo se dogovorili sa našim proslavljenim reprezentativcima Predragom Jokićem i Borisom Zlokovićem. Želja nam je da stvorimo moćan tim i sa ovim imenima imaćemo crnogorsku reprezentaciju u malom. Cilj je da uzmemo titulu najboljeg tima Evrope, jer to nam je izmaklo 2004. godine u Budimpešti", rekao je Marić "Sportskom žurnalu".

Janović i Zloković bili su nosioci igre napuljskog Posilipa, a Jokić je u Pro Reku, višestrukom prvaku Evrope. Njihov povratak i ostanak drugih reprezentativaca (Aleksandra Ivovića, Aleksandra Radovića, Nikole Vukčevića, Vladimira Gojkovića i golmana Miloša Šćepanovića) znači da će Jadran biti tim za svaki respekt i vrlo konkurentan u borbi za titulu prvaka Evrope.

Predsednik Jadrana demantovao je da između njega i selektora crnogorske reprezentacije Petra Porobića, inače tvorca jakog Jadrana, postoji sukob. "Saradnja je dobra. Porobić je jedan od onih koji su ostavili dubok trag u Jadranu", kaže Marić.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti