Nik Sloter: Promeniću sliku o Srbima (VIDEO)

Nik Sloter je konačno došao u Srbiju, koja mu je klicala i dalje mu kliče! "Promeniću sliku o Srbima i Srbiji", poručio je glumac koji više nema konjski rep.

0
A- A A+

Neprevaziđeni TV heroj devedesetih stigao je u Srbiju, još uvek misleći da se neko šali sa njim!

Kanadski glumac Rob Stjuart (47), mnogo poznatiji po liku detektiva Nika Slotera iz kultne serije devedesetih godina "Tropical Heat", došao je u Beograd da bi se lično uverio u ono u šta i dalje ne može da poveruje - da je bio popularniji od domaćih zvezda i da su mnogi u Srbiji želeli da ga vide na mestu predsednika.

Obučen u odelo(!), bez konjskog repa(!) i bez havajske košulje(!), Rob ili Nik (uopšte mu ne smeta da ga tako zovete, štaviše!), sa osmehom od uva do uva, izjavio je da je doživljaj dolaska u Srbiju "neverovatan".

"Iskreno, dok nismo izašli iz aviona, i dalje sam mislio da me neko zavitlava", rekao je za MONDO kroz smeh Stjuart, koji će u subotu biti gost novosadskog pank benda Atheist Rap na dvodnevnom festivalu "To be punk".

On je novinarima objasnio da se sa fenomenom sopstvene popularnosti u Srbiji prvi put susreo slučajno, preko Interneta, i zatim "putem pijanog e-maila" uspostavio kontakt sa članovima Atheist Rap.

"Došli smo na ideju da snimimo dokumentarac o popularnosti Nika Slotera. Odjednom, shvatio sam da su svuda oko mene sve sami Srbi! Moj brat, koji je usvojen, poreklom je iz Srbije, advokat naše produkcije je Srbin, čak je i barmen u klubu - Branko, gde smo proslavljali početak snimanja bio iz Srbije", rekao je Stjuart, koji nije krio nevericu zbog dobrodošlice u Beogradu.

"Kad smo bili mlađi, kad bih se naljutio na brata, rekao bih mu: Srbine! Ne brinite, i on je mene nazivao raznim imenima"
, našalio se Rob ili Nik, kako vam draže.

Glumac, koji po sopstvenom priznanju vodi povučen život u Torontu, duhovito se prisetio svog lika u hit seriji "Tropska vrelina"."Bio sam šokiran što je potpuno glupa serija takav hit bilo gde! Nije mi bilo jasno zašto bi jedna propalica koja se izležava na plaži i pije bila zanimljiva ljudima", rekao je on, a zatim nastavio u ozbiljnijem tonu.

"Ima nečeg tužnog ali i radosnog u našoj popularnosti u Srbiji. Malo sam istraživao, i zaključio da je ova zemlja prošla kroz mnoge nevolje, a da smo mi na Zapadu to videli predstavljeno potpuno pogrešno. Nadam se da će dokumentarac ispraviti neke od tih grešaka, kada budemo ljudima pokazali kako je zabavno i lepo doći u Srbiju".

Najavio je da bi dokumentarni film koji će snimiti u Srbiji trebalo da učestvuje na festivalu u Rimu (Roma Fiction Fest) početkom jula.

Ošišan i u odelu, Stjuart nije podsećao na "propalicu sa plaže", a za MONDO je priznao da je konjski rep davna prošlost.

"Ošišao sam se posle snimanja, a sada i kad bih hteo, ne bi mogla da mi poraste onolika kosa", rekao je Rob, i dodao da ne nosi havajske košulje, ali da je "poneo jednu za nastup".

Je l' možemo da te zovemo Nik?

"Naravno! Pa, i ja bih voleo da sam Nik", uskliknuo je na novinarsko pitanje.

Stjuart je najavio i da će sledećeg puta u Srbiju dovesti i fatalnu riđokosu Silvi Žerar (njegovu pomoćnicu u seriji), odnosno glumicu Kerolin Dan, kao i barmena sa plaže Spajdera (Ijan Trejsi).

"I dalje sam u kontaktu sa njima, i nadam se da ćemo doći zajedno sledećeg puta! Ovaj dolazak bio je u potpunosti podređen festivalu u Novom Sadu", rekao je glumac, koji je po dolasku u Beograd najpre izrazio želju da vidi gde je to Žarkovo, gde je bio čuveni grafit "Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče".

Podsetite se serije "Tropical Heat"Fotogaleriju pogledajte OVDE!

(tekst, foto i video: MONDO)

Povezano

Sve vesti