UO: Stevanović novi trener Partizana!

Goran Stevanović u ponedeljak je dobio poverenje uprave Partizana, da u narednih godinu dana vodi prvi tim crno-belih! Nije bilo reči ni o jednom drugom treneru, pa tako ni o Lotaru Mateusu. Potpredsednik Gordan Petrić i sportski direktor Ivan Tomić ostaju na svojim funkcijama.

0
A- A A+

Goran Stevanović u ponedeljak je dobio poverenje uprave Partizana, da u narednih godinu dana vodi prvi tim crno-belih!

Predsednik Partizana Dragan Đurić je posle tročasovne sednice Upravnog odbora saopštio da će dosadašnjem pomoćnom treneru biti revidiran postojeći ugovor (čitaj: povećana plata).

Đurić tvrdi da nije bilo reči ni o jednom drugom treneru, pa tako ni o Lotaru Mateusu, čije se ime provlačilo kroz medije još od neuspeha u dvomeču sa Apoelom.

"Nikakvi stranci ili nestranci, o tome nismo ni pričali".

UO je potvrdio sporazumni raskid saradnje sa Slavišom Jokanovićem, a Đurić dodao da je Jokanović "još jednom pokazao da je veliki čovek, kao što je bio fudbaler i trener".

"Zahvaljujemo Jokanoviću na uspešnom radu u Partizanu, za njega su vrata ovog kluba uvek otvorena", rekao je predsednik crno-belih, na šta je usledilo logično pitanje - zašto je trener smenjen?

"To je bila njegova želja. Otišao je pod pritiskom javnosti".

Ostala su još neka primanja koja je klub ostao dužan Jokanoviću, ali će sve obaveze biti uredno izmirene.

Za Stevanovića su bili svi članovi uprave, a pred njega će biti postavljeni isti ciljevi kao pred svakog trenera, što znači osvajanje "duple krune" i ulazak u Ligu šampiona sledeće godine. Dakle, namera kluba je da se ugovor sa njim produži po završetku aktuelne sezone.

Stevanović ima 42 godine, za prvi tim Partizana je od 1984. do 1991. odigrao 328 utakmica, a po završetku karijere se zaposlio kao trener u omladinskoj školi crno-belih.

Samostalno je vodio tadašnjeg prvoligaša Železnik, bio je prvi asistent Iliji Petkoviću u reprezentaciji Srbije i Crne Gore, da bi se u Partizan, kao pomoćni trener, vratio januara 2008. godine.

Iako je u medijima bilo najava još nekih promena u rukovodstvu, UO crno-belih u ponedeljak nije raspravljao o radu sportskog dela. To znači da potpredsednik Gordan Petrić i sportski direktor Ivan Tomić ostaju na svojim funkcijama.

"Nismo pričali o tome, a i ne vidim zašto bismo", prokomentarisao je Dragan Đurić.

Sednica UO trajala je neuobičajeno dugo zato što, kako je objasnio Đurić, "Partizan ima daleko ozbiljniji pristup temama nego neki drugi klubovi i želeli smo da čujemo glas svakog člana uprave".

(P. V. - MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti