Zvezda proslavila rodjendan - Žigić laureat

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je 61.rodjendan a za najboljeg člana najveće sportske porodice u Srbiji za 2005.godinu izabran je fudbaler Nikola Žigić.

0
A- A A+
Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je 61.rodjendan a za najboljeg člana najveće sportske porodice u Srbiji za 2005.godinu izabran je fudbaler Nikola Žigić.

Centarfor Zvezde za sobom ima sjajnu godinu a nagradu je zaslužio kako nastupima u matičnom klubu, tako i u dresu nacionalne selekcije.

Žigiću je priznanje uručio klupska legenda Rajko Mitić, prva zvezdina zvezda.

"Zahvalio bih se svima koji su verovali u mene. Bilo šta drugo da kažem u ovom trenutku bi bilo suvišno", kratko se zahvalio Nikola Žigić prisutnim u prepunom Medija centru stadiona "Marakana".

Jasna Šekarić još jednom je proglašena za najbolju sportistkinju Crvene zvezde. S obzirom na to da se nalazi u Moskvi na Evropskom prvenstvu, nagradu je od Snežane Zorić, proslavljene košarkašice i šestostruke dobitnice ovog priznanja, primila njena sestra Vesna koja pročitala telegram koji je dobitnica poslala iz Moskve.

Titulu najboljeg kluba poneo je streljački klub CZ koji je osvojio pregršt trofeja na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

Pašanskom specijalna nagrada

U svečanoj atmosferi, prisutnima se prvi obratio Aleksandar Boričić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

"Kada su entuzijasti osnovali naše Sportsko društvo nisu mogli da pretpostave koliko će ono biti uspešno i da će biti najveće i sportsko društvo ne samo u državi već i šire. Sigurno je da možemo da budemo ponosni rezultatima u 2005. godini koje su postigli naši klubovi i pojedinci i danas najboljima među njima uručujemo nagrade. Uspesi naših mlađih selekcija daju nam za pravo da u budućnosti možemo da očekujemo još mnogo uspeha. Srećan rođendan svim zvezdašima", čestitao je Boričić.

Specijalnu nagradu dobio je teniser Boris Pašanski koji je u minuloj godini zabeležio meteorski skok na svetskoj rang listi i našao se medju 60 najboljih igrača na svetu. Njegovoj sestri nagradu je predao Ivan Todorov, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

"Na žalost, Boris zbog obaveza nije mogao da dođe. Hvala Crvenoj zvezdi na ovoj nagradi koja je priznanje ne samo njemu veći celom teniskom sportu".

Čast da postane prvi dobitnik nagrade za medijsku ličnost godine imao je Miodrag Simeunović, glavni i odgovorni urednik lista Sportski žurnal, kojem je nagradu uručio Zoran Avramović.

Nagrada za životno delo pripala je Tomislavu Milićeviću, dugogodišnjem treneru mlađih selekcija našeg fudbalskog kluba.

(MONDO, zvanični sajt)

Povezano

Sve vesti