Prljavi Bugarin namestio i "orlove"

Sudija Anton Genov, koji je oštetio Srbe u Litvaniji i sudio četiri penala u Makedoniji, "provaljen" da je radio za kladioničarsku mafiju.

5
A- A A+

Anton Genov je trebalo da sudi utakmicu Lige šampiona između Dinama iz Kijeva i Barselone prošle nedelje. Međutim, samo nekoliko dana pred meč UEFA ga je suspendovala.

Tada se nije znao razlog za sankcije prema bugarskom sudiji. Sada je istina izbila na videlo - sarađivao je sa kladioničarskom mafijom.

Genov je srpskoj fudbalskoj javnosti ostao upamćen po dva dosuđena penala za Litvaniju protiv "orlova" u poslednjem kvalifikacionom meču za Mundijal. Domaćini su u Marijampolju iskoristili "poklone" i pobedili, a poraz nije boleo Srbiju, jer je još ranije obezbedila plasman na SP.

"Sramno suđenje, dva izmišljena penala koji su skrojili sudbinu utakmice. Uzeto je ono što nam pripada, uništen je trud onih koji su i kroz Litvaniju hteli da prođu pobednički", izjavio je selektor Srbije, Radomir Antić za "Sport".

"Posle svega što sam sada čuo o Bugarinu - još mi je teže. Nadam se da je svet prepoznao kugu u fudbalu i zlo koje klađenje nosi sa sobom", dodao je Antić.

Izgleda da takvi potezi Genova nisu imali veze sa simpatijama prema Litvancima niti mržnjom prema Srbima.

Bugarin je nedugo posle te utakmice, sudio prijateljski meč između Makedonije i Kanade u kome je čak četiri puta pokazao na "belu tačku". Sumnja je počela tada, jer su azijske kladionice "pukle" osam miliona evra na igri "tri plus" na koju su stigle ogromne uplate.

Pošto u prvom poluvremenu nije bilo golova, Genov je morao da "pogura" strelce. Makedonija je povela 1:0, a onda je on dosudio penal za domaćina (Pandev dao gol) i dva za goste, koji su oba promašili! Zadatak je ipak izvršio pošto je u finišu utakmice častio Makedonce još jednim penalom. Na njegovu sreću, Pandev je ponovo bio precizan i "tri plus" je došao.

Zbog izbijanja na videlo "prljavština" Antona Genova raspuštena je Bugarska sudijska organizacija.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti