FSS: Ćurković opet na funkciji (VIDEO)

IO FSS postavio Ivana Ćurkovića za potpredsednika zaduženog za odnose sa FIFA i UEFA. "Orlovi" verovatno protiv Japana, možda i protiv Alžira.

3
A- A A+

Najznačajnija odluka Izvršnog odbora FSS na sednici održanoj u sredu je da je Ivan Ćurković ponovo dobio funkciju.

Nekadašnji predsednik FK Partizan, zatim i Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore, biće potpredsednik FSS zadužen za odnose sa FIFA i UEFA, a na tom polju sarađivaće sa generalnim sekretarom FSS Zoranom Lakovićem.

"Neophodan nam je tako kvalitetan čovek, sa mnogo iskustva i veza u međunarodnim institucijama", poručio je prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić i podsetio da je Ćurković član Komisije FIFA za bezbednost i sigurnost stadiona.Izvršni odbor će biti "rekonstruisan", ali postepeno. Kako se bude ukazivala potreba, biće dovedeni novi kadrovi.

Pored Ivana Ćurkovića, potpredsednik Saveza postao je i Branimir Babarogić, po automatizmu kao prvi čovek Zajednice superligaša.

Za člana Izvršnog odbora izabran je i Goran Jović, predsednik Opštine Stara Pazova, gde se gradi Kuća fudbala.

Odbor je 2009. godinu ocenio kao "veoma uspešnu" sa finansijskog aspekta, pa će deo sredstava biti prebačen u fond za izgradnju Kuće fudbala.

Poznato je da će se reprezentacija pripremati za Svetsko prvenstvo u Srbiji i Austriji, a izbor baze je još u toku. Još je neizvesno da li će "orlovi" igrati prijateljsku utakmicu protiv Alžira 3. marta 2010, a nezvanično saznajemo, ekipa sastavljena od igrača iz Superlige trebalo bi da gostuje u Japanu 7. aprila.

Takođe, na sednici Izvršnog odbora nije se raspravljalo o žalbi Vojvodine na nepoštovanje procedure prilikom žreba za polufinale Lav Kupa Srbije, već je ona prosleđena na razmatranje Takmičarskoj komisiji FSS.

Novosađani će u polufinalu Kupa gostovati Partizanu, a drugi par činiće Crvena zvezda i OFK Beograd.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti