m:tel BiH suvlasnik crnogorskog m:tela

Kompanija m:tel BiH kupila je 49 odsto kapitala kompanije m:tel d.o.o. iz Podgorice za deset miliona evra.

0
A- A A+

m:tel BiH suvlasnik crnogorskog m:tela

Iz kompanije je saopšteno da je ugovor, koji je potpisan nakon uspešno provedenih pregovora sa preduzećem OGALAR B.V, još jedna potvrda odličnog poslovanja i rezultata, koje je m:tel BiH postigao u protekle dve i po godine.

"Kompanija je uverena da se radi o dobrom i dugoročnom poslovnom potezu, a realizacijom ovog ugovora za m:tel, BiH će stvoriti još bolje pretpostavke za sopstveni razvoj i rast kroz različite efekte sinergije u području našeg regiona", navedeno je u saopštenju m:tel BiH.

m:tel d.o.o. Podgorica počeo je rad 9. jula 2007. godine i na osnovu dobijenih licenci vrlo brzo postao značajan telekomunikacioni operator, prepoznatljiv po kvalitetnim uslugama, pristupačnim cenama i liderskoj ulozi u uvođenju novih tehnologija i servisa.

Telekom Srbija je većinski vlasnik tog crnogorskog operatera sa 51 odsto vlasništva.

Sada ovaj telekomunikacioni operater ima više od 400.000 korisnika mobilne telefonije, čime je u rekordno kratkom periodu ostvario blizu 30 odsto tržišnog učešća u Crnoj Gori.

Kompanija m:tel d.o.o. Podgorica je, takođe, i fiksni operater sa oko 7.000 korisnika fiksne telefonije koje realizuje korišćenjem WiMAX tehnologije.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti