Otvorena Ambasada Kosova u Zagrebu

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju i ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Jandorković otvorili su danas u centru Zagreba Ambasadu Kosova.

0
A- A A+

Jandroković i Sejdiju su istakli da je otvaranje Ambasade Kosova još jedna potvrda dobrih i prijateljskih odnosa dve države, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova, navodeći da su obojica izrazili zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska među prvim zemljama u kojima je otvorena kosovska ambasada.

Jandroković je izjavio da će Hrvatska nastojati da doprinosi miru, stabilnosti i prosperitetu regiona jugoistočne Evrope, izrazivši nadu da će se "uskoro iznaći modalitet za što skorije uključivanje Republike Kosovo u sve relevantne regionalne inicijative".

Jandroković je istakao da će Hrvatska i ubuduće nastojati da prenosi svoja iskustva i pomoć Kosovu na različitim područjima, a posebno tokom procesa približavanja evroatlantskim integracijama", naglašeno je u saopštenju.

Hrvatska je priznala nezavisnost Kosova 19. marta 2008, a diplomatski odnosi su uspostavljeni 30. juna iste godine. Hrvatska je već ranije na Kosovu otvorila otvorila ambasadu.

(Beta, Fatmir Sejdiu na inauguraciji hrvatskog predsednika Ive Josipovića)
Sve vesti