Povređeni pilot van životne opasnosti

Helikopter novosadske firme "Ciklonizacija" srušio se danas oko 10.40 tokom trenažnog leta u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina. Pilot koji je bio u helikopteru je povređen, ali je operisan i van životne opasnosti.

0
A- A A+

Pilot Nikola Radić (54) iz Beograda, koji je danas teško povređen u udesu helikoptera večeras je operisan i van je životne opasnosti, izjavio je Tanjugu načelnik Centra hitne pomoći Vojno-medicinske akademije u Beogradu potpukovnik Miroslav Vidanović.

Prema rečima lekara, Radić je u udesu zadobio teške povrede - otvoreni prelom leve natkolene kosti i serijski prelom rebara.

Radiću je u Centar hitne pomoći VMA prebačen iz zrenjaninske bolnice gde mu je, odmah posle nesreće, ukazana prva pomoć.

Prema rečima Vidanovića, posle prijema i opservacije, Radić je operisan, a posoperativni tok provodi na Odeljenju ortopedije VMA i nije životno ugrožen.

Radić je upravljao helikopterom firme "Ciklonizacija" iz Novog Sada koji se jutros srušio za vreme trenažnog leta, oko 100 do 200 metara od sletne piste na aerodromu "Ečka".

Video snimak Radiotelevizije Srbije možete pogledati OVDE.

Helikopter je imao sva odobrenja da poleti i nesreći je potpuno uništen, a šta je uzrok udesa znaće se kada bude završen uviđaj koji sprovodi nadležna komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Ovo je drugi helikopter u vlasništvu "Ciklonizacije" koji se srušio u protekle dve godine.


(agencije/MONDO)

Povezano

Sve vesti