"Prozefest" od 21. do 23. aprila u Novom Sadu

Četvrti Međunarodni festival proze "Prozefest" počeće 21. aprila u Novom Sadu i tokom tri dana ugostiće devet domaćih i inostranih pisaca.

0
A- A A+

Festival književnosti otvoriće Laslo Vegel, a na njemu će učestvovati i Dragoslav Mihajlović, Mihajlo Pantić, Mirjana Novaković, Zoran Ćirić, Italijan Klaudio Magris iz Italije, Austrijanac Lojze Vizer, Laslo Darvaši iz Mađarske i Muharem Bazdulj i Vladimir Pištalo iz Bosne i Hercegovine.

Oni će, pored učešća u književnim večerima, pojedinačno držati i predavanja novosadskim gimnazijalcima kao i svim zainteresovanim posetiocima ovog fetivala, najavio je direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković.

Kulturni centar Novog Sada je, u susret ovogodišnjem "Prozefestu", po prvi put objavio nekoliko knjiga, čiji su autori učesnici festivala što će, kako je najavio direktor Laslo Blašković, ubuduće biti redovna aktivnost organizatora.

Ovogodišnji "Prozefest" biće održan na više lokacija: u Karlovačkoj gimnaziji, u gimnazijama "Jovan Jovanović Zmaj" i "Laza Kostić", u Spomen zbirci Pavla Beljanskog i na Filozofskom fakultetu.

Ulaz na književne večeri, kao i na sve prateće manifestacije je besplatan. Festival traje od 21. do 23. aprila.

(Beta)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.