Novak "noćna ptica", rekorder Vimbldona

Meč prvog kola Vimbldona između Novaka Đokovića i Belgijanca Olivijea Rohusa ušao je u anale kao najkasnije završeni duel u istoriji tog gren slem turnira, koja se piše od 1877. godine.

1
A- A A+

Organizatori su odlučili da posle trećeg seta zatvore krov i uključe reflektore, tako da su Đoković i Rohus meč završili u 22.59 časova po lokalnom vremenu, odnosno 23.59 po srednjeevropskom vremenu.

Do prošle godine na centralnom tereni nije ni bilo krova, tako da su mečevi prekidani kada bi pao mrak.

"Nije mi baš prijalo što sam morao da igram toliko dugo, ali mi je drago što sam na neki način ušao u istroiju Vimbldona", rekao je Đoković, koji je uspeo da napravi preokret i pobedi Rohusa 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Srpski teniser kaže da mu je pauza koja je trajala 35 minuta itekako koristila da sakupi snagu za nastavak meča.

"U tim trenucima nisam se osećao baš najbolje na terenu, pa mogu da kažem da mi je duga pauza pomogla da se malo opustim i usredsredim na ono što me očekuje", rekao je Đoković.

Iako je imao neočekivamno mnogo pronlema da preskoči prvu prepreku, Đoković veruje da će u nastavku igrati sigurnije.

"Sigurno je samo da imam veliku želju da odem što je dalje moguće. Pokusavam, ipak, da razmišljam samo o narednom meču, jer na ovom turniru svi imaju veliki motiv i nikoga ne smete da potcenite, čak ni u uvodnim kolima", rekao je Đoković, koji je prošle godine ispao u četvrtfinalu.

Treći teniser sveta u drugom kolu će igrati protiv 97 igrača sveta Amerikanca Tejlora Denta, sa kojim se do sada nije sastajao.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Povezano

Sve vesti