Duško Vujošević odlazi u CSKA

Dugogodišnji i najuspešniji trener Košarkaškog kluba Partizan u istoriji, Duško Vujošević potpisao je trogodišnji ugovor sa CSKA iz Moskve, saznaje MONDO iz dobro obaveštenih košarkaških izvora.

165
A- A A+

Vrednost ugovora je oko četiri miliona evra, odnosno 1.300.000 evra po sezoni.

Čelnici šestostrukog prvaka Evrope, između ostalih i sportski direktor Andrej Ščepankov, boravili su u Beogradu na pregovorima sa Vujoševićem, a dogovor je postignut u sredu i sada ostaje samo da se saradnja trofejnog kluba i trofejnog trenera i zvanično predstavi.

Duško "Dule" Vujošević rođen je 3. marta 1959. godine u Podgorici, a sa pet godina preselio se sa porodicom u Beograd.

Trenersku karijeru, u seniorskoj konkurenciji, počeo je je 1985. godine u Partizanu sa svega 26 godina, a do 1989. osvojio je titulu prvaka Jugoslavije i učestvovao na prvom Fajnal-foru Evrolige, u Ganu 1988. godine.

Potom je trenirao Granadu, pa Partizan, Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Skavolini, Radnički, da bi 2001. godine treći put u karijeri postao trener crno-belih i odmah je započela dominacija Partizana u domaćim okvirima.Do danas, Vujošević je sa Partizanom osvojio devet uzastopnih titula prvaka Srbije, četiri Kupa Radivoja Koraća i četiri titule u regionalnoj NLB ligi.

Pored dominacije u domaćim okvirima, Partizan je sa Vujoševićem iz sezone u sezonu rastao u Evroligi, u sezoni 2007/08, ekipa je ušla u Top 16 fazu, potom i među osam najboljih, a taj uspeh ponovljen je naredne sezone. U sezoni 2009/10, Partizan je uspeo da ode i korak dalje i plasira se na četvrti Fajnal-for u istoriji, iako je pred start sezone ostao bez kompletne prve petorke.

Svi ovi uspesi nisu promakli ni čelnicima Evrolige, koji su Vujoševiću dodelili titulu "Aleksandar Gomeljski" za najboljeg trenera Evrope u sezoni 2008/09, a ove godine Partizanov "guru" bio je drugi u istom izboru.

Tokom prethodnih devet godina, Vujošević je stekao status žive legende među navijačima Partizana, kojima će svakako teško pasti rastanak sa voljenim trenerom.

Vujošević trenutno radi i kao selektor reprezentacije Crne Gore.

U ovom trenutku, sastav CSKA čine: Nikita Kurbanov, Viktor Kejru, Matjaž Smodiš, Ramunas Šiškauskas, Džon Robert Holden, Pops Mensah-Bonsu, Artem Zabelin, Anton Ponkrašov, Andrej Vorontsevič, Tradžan Lengdon, Saša Kaun, Dmitri Sokolov i Viktor Hrijapa.

(MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti