Čileanac Moreno: Ja sam Srbin

Pomoćnik selektora Radomira Antića kaže da mu je odlično u stručnom štabu "orlova".

6
A- A A+

Hulio Moreno je jedini preostali član srpske reprezentacije na Mundijalu u Južnoj Africi. Čileanac iz strucnog štaba Radomira Antića ostao je u Johanesburgu i posle eliminacije "orlova", a u ponedeljak je prisustvovao porazu svog Čilea od Brazila u osmini finala.

"Ma ja sam Srbin... Samo sam rođen u Čileu", rekao je Moreno novinarima u najvećem gradu Južne Afrike.

Vreme ne provodi sa "svojima" Čileancima, druži se sa navijačima Argentine, među kojima ima dosta prijatelja. otkako su Srbi napustili Južnu Afriku.

"Super mi je u stručnom štabu Srbije. Svi su me odlično prihvatili. Ali, ne mogu da budem srećan kada smo ispali prerano sa Mundijala, a imali smo kvalitet da prođemo dalje", nastavio je stručnjak zadužen, između ostalog, i za "skauting" rivala.

Moreno je uveren da će Radomir Antić izvršiti kvalitetnu analizu posrtanja "orlova".

"Siguran sam da će Mister Antić pronaći razloge neuspeha i rešiti sve probleme među igračima, ako postoje".


Čileanac, međutim, nije siguran da li će i dalje raditi kao član stručnog štaba srpske reprezentacije.

"U subotu ću doći u Beograd na razgovore. Videću da li me i dalje žele. Dosadašnji dogovor se odnosio samo na Svetsko prvenstvo, ali možda i dalje ostanem".

Moreno je radio kao pomoćnik Bore Milutinovića u Kini, Kataru i Hondurasu, a Luisu Fernandesu je bio asistent u Pari Sen Žermenu. Tokom igračke karijere igrao je u Čileu, Meksiku i Australiji.

"Bora Milutinović je razočaran kao i svi u Srbiji", podvukao je Moreno i dodao:

"Srbija ima sjajnu budućnost. Od velikog je značaja to što su na ovom Svetskom prvenstu iskustvo sticali i mladi igrači poput Petrovića, Rukavine i Tošića. Verujem da će već u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pokazati kvalitet", zaključio je Hulio Moreno.

(izveštač Monda sa Mundijala - Rade Jakšić)

Povezano

Sve vesti