Pol na zasluženom odmoru

"Vidovita" hobotnica Pol posle Svetskog prvenstva odlazi u penziju.

6
A- A A+

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi završilo se posle mesec dana, a time je označen i kraj karijere za vidovitog oktopoda iz Nemačke.

Hobotnica Pol odlazi u penziju pošto je tačno predvidela ishode svih sedam utakmica Nemačke, kao i finala Španija-Holandija, što joj je donelo status pop-kulturne senzacije.

"Odlazi u penziju i radiće ono što najviše voli - igraće se sa svojim čuvarima i oduševljavati decu koja ga posećuju", rekla je portparolka akvarijuma u Oberhauzenu, Tanja Muncig.

Intuitivni beskičmenjak je, međutim, još jednom bio u centru pažnje, pošto su mu zaposleni u akvarijumu dodelili zlatni pehar, sličan zvaničnom trofeju Svetskog prvenstva.

Iako je pehar bio ukrašen dagnjama, Pol ih je ignorisao, pokazavši tako još jednom svetu da on nije samo stari oktopod koji se može uzbuditi zbog običnog mamca.

Pol je tačno predvideo sve utakmice Nemačke na šampionatu, kao i ishod finala Španija - Holandija u nedelju. Njegove prognoze postale su sastavni deo najava svih medija koji su izveštavali o turniru u Južnoj Africi.

(Beta/MONDO)

Povezano

Sve vesti