Svetski prvaci stigli kući, sprema se fijesta

Avion sa novim svetskim prvacima dotakao špansko tlo - Iker Kasiljas izneo najvredniji sportski trofej. Ovacije na madridskom aerodromu.

1
A- A A+

Iker Kasiljas je sjajnom reakcijom sprečio Arjana Robena da finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi dobije drugačiji tok, možda i ishod.

A "zahvalnost" zbog te uspešne odbrane, saigrači su mu uputili u avionu koji ih je vraćao iz Južne Afrike. Njegova rezerva Pepe Reina ga je "prozivao", jer je sedeo sa devojkom, novinarkom Sarom Karbonaro, a Iker se smeškao...Atmosfera među Špancima na najvišem mogućem nivou. Kako i ne bi? Prvi put u istoriji postali su svetski prvaci u fudbalu. Pridružili su se kolegama košarkašima koji su takođe objedinili evropsku i svetsku krunu.

U popodnevnim časovima u ponedeljak, avion sa španskim igračima sleteo je na madridski aerodrom.

Raspevanu "crvenu furiju" na islasku iz aviona ukrašenog sloganom - "Ponosni na naš nacionalni tim"- predvodili su kapiten Iker Kasiljas i selektor Visente del Boske, a okupljeni navijači su ih dočekali povicima: "Šampioni, šampioni".Španski tim i stručni štab tokom popodneva očekuju prijemi kod kralja Huana Karlosa i premijera Zapatera, nakon čega će prodefilovati ulicama Madrida i proslaviti naslov svetskog šampiona sa, predviđa se, tri miliona Madriđana.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti