Hobotnico, ti si počasni građanin!

Šta sve neće doživeti do juče sasvim obična hobotnica sa imenom Pol.

0
A- A A+

Hobotnica Pol, koja je tokom fudbalskog prvenstva sveta u fudbalu u Južnoj Africi tačno predvidela sve ishode utakmica reprezentacije Nemačke i pogodila da će u finalu pobediti Španija, proglašena je za "počasniog građanina" u O Karbalinju u španskoj pokrajini Galiciji.

Grdske vlasti O Karbalinja očekuju da će najčuveniji oktopod na svetu stići u njihov grad na tradicionalnu "Proslavu hobotnica" 8. avgusta.

Oktopodi, čiji životni vek traje između šest meseci i pet godina, spadaju u veoma inteligentna stvorenja. Tačan "koeficijent" inteligencije nikada im nije izmeren, ali je utvrđeno da oktopodi imaju veoma dobro pamćenje.

Ipak, postoje razne teorije o tome kako je Pol pogodio ishode svih osam utakmica, među kojima je bio i poraz Nemačke od Srbije, pobeda Španije nad Nemačkom u polufinalu i trijumf Španije nad Holandijom u finalu.

Pred njega su stavljane dve posude sa ručkom, a na svakoj posudi bila je zastava reprezentacija čiji je duel Pol trebalo da "odluči". Kojoj bi se posudi Pol prvo usmerio, ta reprezentacija trebalo bi da bude pobednik i nekako, dogodilo se da je baš uvek hobotnica bila u pravu.

Pol trenutno živi u ogromnom akvarijumu u nemačkom gradu Oberhauzen. Za sada, Španci su za njega ponudili 30.000 evra, a jedan Argentinac samleo je navaodnog Polovog rođaka u šejkeru u znak odmazde za poraz "gaučosa" od Nemačke u četvrtfinalu SP (0:4).

(agencije/MONDO, foto: Beta/AP)

Povezano

Sve vesti