Lane Jovanović: Liverpul je bio moj san

Milan Lane Jovanović se priključio novim klupskim drugovima na pripremama u Švajvarskoj i pun je pozitivnih utisaka o Liverpulu.

9
A- A A+

On je za klupski sajt, gde su ga već "prekrstili" u Jova, rekao da je Liverpul oduvek bio njegova najveća želja i to što je konačno u klubu sa Enfild rouda nazvao je "najradosnijim danom u karijeri".

"Kada pričate o Liverpulu, pričate o jednom od najvećih timova na svetu, klubu koji je osvojio Evropu pet puta. Za mene je on možda i najveći", rekao je Jovanović.

Sada mu je velika želja da ga prođu žmarci kada prvi put bude čuo kako navijački hor na Enfildu peva "You'll never walk alone", najpoznatiju navijačku pesmu na svetu.

"To je najbolja navijačka pesma na svetu, jedva jedva čekam da je čujem! Ne mogu da dočekam da zaigram pored igrača kao što su Tores, Džerard, Kajt, Maskerano ili Reina. Oni su među najboljima na svetu. Gospodin Hodžson me je dočekao jutros i zaista se radujem našoj saradnji, koja će nadam se biti uspešna", rekao je Jovanović.

On je rekao da se nijednog časa nije dvoumio kada je saznao da ga Liverpul prati i a želi da ga dovede, pa ni onda kada je iz kluba otišao španski trener Rafael Benitez.

"Znao sam da Liverpul prati moje igre u Standardu iz Liježa i u srpskoj reprezentaciji i kada su me prvi put kontakirali bio sam presrećan. Liverpul je bio moj jedini izbor i srećan sam što su pregovori uspešno okončani. Sada želim da se pokažem u najboljem svetlu u naredne tri godine", rekao je 29-godišnji Lane.

Upitan kako se oseća što će nositi broj 10 na leđima, Jovanović je odgovorio da zna kakvi su sve fudbaleri "dužili" taj broj.

"Znam ko je sve nosio 'desetku' u Liverpulu - Tošak, Barns...Ali, broj nije toliko važan, već ono što budem pokazivao na terenu", dodao je on.

Iako je počeo da trenira posle povratka sa Mundijala, Jovanović će ipak morati da sačeka na debi u svom novom klubu, i neće ga biti u sastavu za meč protiv Al Hilala ovog vikenda.

Inače, na pripremama u Švajcarskoj i fudbaleri Liverpula, kao obavezan deo treninga, imaju vožnju biciklom.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti