Aleks Marić zvanično kod Željka

Marić potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom i izjavio: "Željko Obradović je evropski kralj".

18
A- A A+

Srpski šampion Partizan ostao je bez još jedne značajne poluge iz prošle sezone. Aleksandar Marić, Australijanac srpskog porekla, od petka je i zvanično novi član Panatinaikosa.

Sjajni centar, koji je zablistao prošle sezone i skrenuo pažnju na sebe, potpisao je dvogodišnji ugovor, a prema nekim informacijama, crno-belima će pripasti obeštećenje od oko 700.000 evra.

Tako je nastavljena tradicija odlazaka košarkaša Partizana u Panatinaikos, čak bi grubo moglo da se primeti da cu crno-beli postali neka vrsta "filijale" bogatog atinskog kluba (Dušan Kecman, Nikola Peković, Milenko Tepić, Aleks Marić...) , čiji je trener Željko Obradović, opet Partizanov kadar

Ali, Partizan je pokazao da novac ne igra (najvažniju) ulogu u sportu, pa je tako prošle sezone, između ostalih, ostavio iza sebe i Panatinaikos.

Po potpisivanju ugovora Marić je ponovio da je došao u najbolji evropski klub.

"Željko Obradović je evropski kralj, do sada je sarađivao samo sa najboljima i čast mi je što ću biti deo njegovog tima. Ovo je važan korak napred u mojoj karijeri. U Panatinaikosu ću raditi isto što i u Partizanu - treniraću maksimalno i potpuno ću svoju igru podrediti uspehu ekipe. Verujem da ćemo se na kraju sledeće sezone radovati trofejima", rekao je australijski centar.

Pre Marića iz Partizana su otišli Slavko Vraneš, Amerikanci Lorens Roberts i Bo Lester Mejkeleb...

(MONDO)

Povezano

Sve vesti