MONDO TV: Šta sve možete tokom 25 godina

Beograđanin Viktor Lazić je obišao u 60 država, bio u plemenu ljudoždera, ima prijatelje među piratima, završio fakultet, napisao tri knjige, postao spoljni saradnik SANU...

26
A- A A+

Šta sve možete da uradite za 25 godina, a da pritom treba da se rešite pelena, izvadite mlečne zube, naučite azbuku, tablicu množenja i preživite pubertet?!

Beograđanin Viktor Lazić je rođen januara 1985. godine. Završio je pravni fakultet sa prosečnom ocenom preko osam, a trenutno sprema doktorat iz kineskog prava. Interesuju ga još, književnost, istorija, informatika i diplomatija.

Tokom proteklih godina učestvovao je u pripremanju i izvođenju kulturnog programa Na Vukovom tragu u Vukovoj zadužbini, osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz daktilografije, napisao tri knjige i brojne turističke reportaža koje su objavljivane u više novina i magazina (Ana, Suneanik, Slovensko slovo, Politikin Magazin, Bibliofil, Revija Uno itd).

Zvanični je predstavnik Sveslovenskog književnog društva na razgovorima u Moskvi sa predstavnicima ruskog Ministarstva kulture i Specijalne fondacije za socijalne, ekonomske i intelektualne programe.

Kao volonter nevladine organizacije Grupa 484 za pomoć izbeglicama iz Srpske Krajine, piše govor Ja, čuvar parka Jelene Šantia, koji će izgovoriti na otvaranju istoimenog parka pred predstavnicima vlade Berlina.

Aktivni je član i volonter Hospitality club-a na internetu i kluba Couchsurfing.

Ima polažen teoretski i praktični ispit za rad na kasama sa fiskalnom memorijom i bazama podataka na računaru.

Za potrebe ambasade Irana u Beogradu vršio je istraživanje i pisao izveštaj u obliku knjige Persijski zaliv u starim knjigama. Pisao je i nekoliko kratkih političkih analiza aktuelnih događanja u Srbiji. Takođe, pisao je scenarija za Radio Beograd 1, Dečiji program emisija Klik.

Završio je kurs specijalizacije za zdravlje i bezbednost na radu.

Organizovao humanitarni koncert grupe In Vivo u Kosovskoj Mitrovici u okviru akcije “Osmeh na dar” - darivanje novogodišnjih paketića deci u enklavama na Kosmetu. Organizovao je humanitarnu pomoć srpskim bibliotekama širom Kosmeta u ukupnoj vrednosti od oko 15.520 evra.

Uz sve to, Viktor je i spoljni saradnik Srpske akademije nauka i umetnosti, Geografskog instituta “Jovan Cvijić”.

Najviše od svega je ponosan što je brojna znanja stekao putujući po svetu. Do sada je obišao 60 država, a u decembru se sprema na novi put (Afrika ili Južna Amerika).

Ovo je samo deo iz biografije Viktora Lazića. Umorili ste se od nabrajanja?!

Viktor nije i kaže da bi voleo da bude ovako aktivan do duboke starosti, poput njegovog idola Johana Volfganga Von Getea, koga često citira: "Neka pokuša neko isto to, ali neka pazi da ne slomi vrat“.(Aleksandra Petrovski - MONDO)

Povezano

Sve vesti