Potrebne su vam tortilje, koje se mogu kupiti u supermarketu, kao i meso po izboru (piletina ili svinjetina), povrće i začini.
Sastojci:
12 pšeničnih ili kukuruznih tortilja
400 grama pilećeg filea
Pola šolje iseckanog mladog ili crnog luka
Dve šolje supe od pileće kocke
200 grama kukuruza
Dve paprike
Ulje
Pikantni začini po izboru (biber, čili, paprika...)
Za sos:
Četvrtina šolje putera
Četvrtina šolje brašna
Jedna čaša kisele pavlake
200 grama čedara ili drugog sira
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U tiganju propržite tortilje po nekoliko sekundi sa svake strane. Piletinu, paprike, luk i obareni kukuruz propržite u tiganju, i obilno začinite solju i odabranim začinima.
Tortilje napunite mešavinom mesa i povrća, i preko te mešavine stavite polovinu narendanog sir. Zamotajte tortilje, i pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta. Pospite ih ostatkom sira, pa zapecite još pet minuta.
Ukoliko želite pravi meksički ugođaj, zamotane enčilade stavite u dublju posudu, a ne u pleh. Otopite puter u maloj posudi, umešajte brašno, kiselu pavlaku i začine. Prelijte ovim sosom enčilade, i pecite isto kao i bez sosa.
Pečene enčilade služe se tople, a možete ih garnirati mladim lukom, svežim paradajzom i paprikom i svežim začinskim biljem.
(MONDO)
Sastojci:
12 pšeničnih ili kukuruznih tortilja
400 grama pilećeg filea
Pola šolje iseckanog mladog ili crnog luka
Dve šolje supe od pileće kocke
200 grama kukuruza
Dve paprike
Ulje
Pikantni začini po izboru (biber, čili, paprika...)
Za sos:
Četvrtina šolje putera
Četvrtina šolje brašna
Jedna čaša kisele pavlake
200 grama čedara ili drugog sira
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U tiganju propržite tortilje po nekoliko sekundi sa svake strane. Piletinu, paprike, luk i obareni kukuruz propržite u tiganju, i obilno začinite solju i odabranim začinima.
Tortilje napunite mešavinom mesa i povrća, i preko te mešavine stavite polovinu narendanog sir. Zamotajte tortilje, i pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta. Pospite ih ostatkom sira, pa zapecite još pet minuta.
Ukoliko želite pravi meksički ugođaj, zamotane enčilade stavite u dublju posudu, a ne u pleh. Otopite puter u maloj posudi, umešajte brašno, kiselu pavlaku i začine. Prelijte ovim sosom enčilade, i pecite isto kao i bez sosa.
Pečene enčilade služe se tople, a možete ih garnirati mladim lukom, svežim paradajzom i paprikom i svežim začinskim biljem.
(MONDO)
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti