Završena Gitarijada, Banjalučani pobednici

Bend iz Banjaluke As I fall pobednik je ovogodišnje 44. zaječarske Gitarijade po oceni stručnog žirija, a po mišljenju publike, najbolji je bio bend Mind reflection iz Zaječara.

0
A- A A+

Zanimljivo je da su Zaječarci nastupili kao rezerva, nakon opravdanog otkazivanja učešća u takmičarskom delu novosadske grupe Svarun i beogradskog benda Slam tilt.

Pobednicima je po oceni stručnog žirija pripala nagrada od 150.000 dinara, a najboljoj rok grupi po mišljenju publike - 100.000 dinara. Ovi bendovi proglašeni su najboljima u konkurenciji od 12 grupa koje su nastupile u petak i subotu uveče.

U revijalnom delu Gitarijade publika je uživala u svirci Van Goga, Najt šifta, Pilota, Đorđa Davida, grupe Bjesovi, američkog muzičara Lens Lopeza, zagrebačke grupe Psihomodo pop i sastava Overdrajv.

Paralelno sa Gitarijadom, održan je i 14. moto skup na kome je učestvovalo više stotina bajkera iz Srbije i inostranstva, koji su se tokom dva dana oprobali u bacanju gume u dalj, brzom ispijanju piva, nadvlačenju konopca, obaranju ruku i u bajkerskim akrobacijama koje su oduševile građane.Organizator 44. Gitarijade u Zaječaru bio je Centar za kulturu Zaječara, a pokrovitelj Grad Zaječar. Medijski sponzori bili su Radio - televizija Zaječar, koja je direktno prenosila ovaj rok događaj i TV Košava, koja je emitovala odložene snimke.

Budzet Gitarijade iznosio je devet miliona dinara, od čega je polovinu novca obezbedio Grad Zaječar, a ostalo sponzori i Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Zahvaljujući tome, rokeri su kamp koristili besplatno, a zajedno sa bajkerima, imali su i po besplatan ručak i jedno piće. Naravno, ulaz na ovu rok manifestaciju se takođe nije naplaćivao, jer je održana u prelepom ambijentu park šume "Kraljevica", omiljenog izletišta Zaječaraca.

(Tanjug/MONDO)

Povezano

Sve vesti