Kod Doboja otkopali kosture žrtava iz 1945.

Budvanska organizacija "Otkrićemo istinu" saopštila je danas da je u mestu Majevac kod Doboja u BiH ekshumirala ostatke 23 ljudska kostura u jamama u kojima se, kako tvrde, nalaze kosti stotina žrtava partizanskog zločina iz 1945. godine.

0
A- A A+

"Do sada smo, zajedno sa nekoliko entuzijasta, iz dve jame ekshumirali ostatke 23 kostura ubijenih, a otkopavanje grobnica se nastavlja", navodi se u saopštenju te NVO, i ističe da se radi o zločinu "nad stotinama bolesnika, tifusara i ranjenika koje su partizanske snage pobile u noći između 7. i 8. marta 1945. godine".

U toj organizaciji navode da će posmrtni ostaci majevačkih žrtava biti sahranjeni krajem oktobra u zajedničkoj grobnici u tom bosanskom selu.

NVO je kritikovala crnogorske vlasti zbog izostanka njihove pomoći u tom slučaju i pozvala državne organe na poštovanje međunarodnih konvencija.

"Stoga se moramo sami okupiti i smoći snage i sredstava da skinemo tajnu sa nasilno umorenih i dostojno ih sahranimo", piše u saopštenju budvanske NVO koja je o tim događajima izdala knjigu pod nazivom "Pucaj, rat je završen".

(Beta)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.