KK Zvezda ne ide u stečaj!

U privrednom sudu Večernjim Novostima rečeno da je doneta odluka da Crvena zvezda ipak ne ide u stečaj.

20
A- A A+

Višemesečno iščekivanje je po svoj prilici okončano, i košarkaški klub Crvena zvezda može da nastavi da radi.

Večernje Novosti pišu da je Privredni sud u Beogradu u četvrtak doneo odluku, kojom je odbijen predlog za pokretanje stečajnog postupka protiv kluba sa Malog Kalemegdana.

"Košarkaški klub Crvena zvezda može da nastavi da funkcioniše kao sportska organizacija. Odbijen je predlog za pokretanje stečaja u prvostepenom postupku, ali postoji mogućnost žalbe" - potvrdio je “Novostima” Zlatan Dimitrić, vršilac dužnosti predsednika suda.

Generalni menadžer Crvene zvezde nije želeo za Mondo da komentariše odluku suda dok ona ne bude i zvanična, odnosno u zvaničnoj formi ne stigne na adresu kluba na Malom Kalemegdanu.

Novosti podsećaju da je Narodna banka Srbije objavila 1.aprila spisak 10.977 privrednih subjekata sa računima blokiranim duže od tri godine, na koje će biti primenjene odredbe automatskog stečaja. Osim Košarkaškog kluba Crvena zvezda, na njemu su se našli mnogi klubovi, sportski savezi i udruženja građana. Kako bi izbegli proceduru automatskog stečaja, crveno-beli su 31. aprila uplatili taksu za pokretanje redovnog stečajnog postupka, u kojem bi imali mogućnost da ulaskom u reorganizaciju izbegnu gašenje kluba.

Crvena zvezda je u iščekivanju odluke o stečaju promenila rukovodstvo, dovela trenera iz svojih redova i drastično smanjila budžet za tim koji uglavnom čine igrači iz zvezdine košarkaške škole, uz nekoliko domaćih mladih igrača i dva igrača sa američkih koledža.

Zvezda je tim predstavila u sredu, a prvu zvaničnu utakmicu "nova" Zvezda igra u subotu u prvom kolu NLB lige protiv Nimburka u Češkoj.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.