Predstava za jednog gledaoca

Narodno pozorište iz Prištine odigralo je danas predstavu "Ne očajavajte nikad", u selu Donja Plešina kod Uroševca za jedinu srpsku staricu Smilju Bajčetić.

0
A- A A+

U dvorištu stare kamene kuće, pred jednim gledaocem, glumci su igrali taj komad Branislava Nušića i pokušali, bar na trenutak, da razvesele baku Smilju Bajčetić, koja deset godina živi u potpunoj izolaciji, javio je KIM radio.

Srpski stanovnici tog sela, izbegli u junu 1999.godine, zaboravili su da pozovu baku Smilju i tako je ona ostala u tom selu.

"Lepo je što ste došli, ali gde ste bili svih ovih deset godina", pitala je ona i svakom od dvadesetak ljudi, koji su je posetili, podelila lešnike.

Direktor Pozorišta Nenad Todorović rekao je za KIM radio da je prvi put u ovakvoj situaciji od kada se bavi ovim poslom.U prostorijama Centra za mir i toleranciju, koje se nalaze u Prištini, glumci će prvi put igrati za četrdesetak gledalaca.

Nekoliko stotina metara dalje nalazi se prava scena i matična kuća koju je Srpska drama napustila 1999.godine, napominje radio.

(FoNet)

Povezano

Sve vesti