Tači opet na čelu Demokratske partije Kosova

Hašim Tači danas je ponovno izabran za predsednika Demokratske partije Kosova.

0
A- A A+

Kosovski premijer je na petom izbornom kongresu Demokratske partije Kosova bio jedini kandidat za stranačkog lidera i jednoglasno je ponovo izabran na tu funkciju.

Nakon izbora Tači je izrazio uverenje da će Demokratska partija Kosova biti pobednik i u narednim parlamentarnim izborima.

"Mi smo na dobrom putu da postignemo novu pobedu. Tokom prošlih godina mnogo toga smo postigli, ali uveren sam da ćemo postići još mnogo toga, pošto imamo jasnu viziju", rekao je Tači.

U svom govoru Tači je komentarisao i raspad koalicije sa Demokratskim Savezom Kosova, a obrazložio je i razloge koji su doveli do krize.

"Odluka Ustavnog Suda prema kojoj je predsednik kršio Ustav predstavljala je novi momenat u partnerstvu između naših partija. U momentu kada je potvrđivano da je Ustav prekršen, od mene je tražena 'solidarnost' u suprostavljanju ovoj odluci Ustavnog Suda", naveo je Tači.

On je dodao da tako nešto nije mogao da uradi i nakon toga su se razdvojili oni koji krše Ustav i oni koji zastupaju poštovanje Ustava i zakona.

Kongres Demokrastke partije Kosova izabrao je i 105 članova upravnog saveta i usvojio nekoliko izmena u stranačkom statutu.

(Beta)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.