Telekom: Telefoni rade u Kraljevu

Ekipe Telekoma otklonile sve probleme u finkcionisanju fiksne i mobilne telefonije na području Kraljeva i okoline.

0
A- A A+

Posle zemljotresa koji je pogodio područje centralne Srbije, infrastruktura Telekoma Srbija ostala je uglavnom neoštećena, a telekomunikacioni saobraćaj na teritoriji opštine Kraljevo je tokom dana u potpunosti normalizovan.

Ekipe Telekoma Srbija vratile su sve bazne stanice Mobilne telefonije Srbije u funkciju, nakon što je do objekata dovedeno napajanje električnom energijom.

Ostala infrastruktura Telekoma Srbija nije pretrpela veća oštećenja, a fiksna telefonija je funkcionisala tokom dana bez problema.

Usled nestanka električne energije, tokom noći i u prepodnevnim časovima bio je onemogućen rad ukupno 37 baznih stanica mobilne telefonije, što je delimično remetilo rad mreže mt:s, u razlicitim vremenskim periodima.

Zbog bojazni od novih prekida napajanja, postavljeni su mobilni agregati na baznim stanicama koje pokrivaju najgušće naseljena mesta, kako funkcionisanje mreže mt:s u narednim danima ne bi zavisilo od eventulno novih prekida električne energije.

Telekom Srbija će, u skladu sa potrebama, uputiti pomoć opštini Kraljevo i njenim građanima, kako bi se što pre sanirala oštećenja nastala tokom zemljotresa.

(Telekom Srbija)

Povezano

Sve vesti