Vanredno stanje u Kraljevu

Okružni, opštinski i gradski štabovi civilne zaštite proglasili su vanredno stanje na području grada Kraljeva i formirali stručne komisije koje će obilaziti teren radi snimanja stanja nakon noćašnjeg zemljotresa.

0
A- A A+

Gradonačelnik Ljubiša Simović je novinarima rekao da stručne komisije čine pravnici i inženjeri, ali je on, ipak, pozvao građane da svojim mesnim kancelarijama što pre prijave one objekte za koje se procenjuje da u njima nije moguće zanoćiti kako bi im se blagovremeno obezbedio smeštaj.

U pomoć su pritekli građevinski inženjeri iz Raške i Vranjačke banje kako bi se posao utvrđivanja oštećenosti objekata što pre obavio.

Simović je rekao da struje nema na teritoriji jedne četvrtine grda, a vodosnabdevanje je uglavnom normalno osim, u manjim delovima i u pojedinim zgradama.

Predsednik Skupštine Milomir Sljivić je rekao da neće sazivati za sada vanrednu sednicu lokalnog parlamenta, ali da su svim odbornicima data zaduženja da se angažuju na svojim teritorijama ili u preduzećima.

Od javnih ustanova najveće ostećenje pretrpeo je Zdravstveni centar i Zavod za javno zdravlje, pa se, prema rečima direktora dr Aleksandara Macana, od jutros ispravnost vode ispituje u Čačku.

Prema njegovim rečima, očekuje se da iz Beograda stigne mobilna ekipa Gradskog zavoda Beograda.

Gradonačelnik je građanima zahvalio na primerenom ponašanju s obzirom na to da tokom noći nije bilo panike i sve je prošlo bez ikakvih incidenata. On je građane pozvao da tako ostane i u narednim danima.

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale, dogodio se jutros u 1,56 časova, sa epicentrom na 10 kilometara severozapadno od Kraljeva.

Jačina zemljotresa u epicentru je bila 5,4 stepena Rihterove skale, a magnituda 7,5 stepeni Merkalijeve skale.

Posle prvog udara bilo je još nekoliko manjih potresa, a u narednim satima može uslediti još, ali znatno slabijeg intenziteta.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti