Prosinečki već "zna" postavu Zvezde

Novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki već je "nacrtao" skicu tima na kojoj su Ninkov, Adi, Tošić, Toro, Evandro, Kadu, Koroman, Milovanović, Kaluđerović i Jevtić. Odnosno JeFtić...

47
A- A A+

Trenerski rukopis Roberta Prosinečkog biće prepoznatljiv tek krajem februara, kada bude nastavljena fudbalska sezona u Srbiji i to utakmicom 16. kola Superlige između Crvene zvezde i Smedereva u Beogradu.

Ubrzo potom će i prvi od dva polufinalna meča Kupa Srbije sa Partizanom...

Do tada, navijači Crvene zvezde mogu da vide rukopis, onaj pravi, novog trenera, koji je i pre nego što je doživeo promociju u Ljutice Bogdana, "nacrtao" tim za nastavak sezone.

Na osnovu onoga što je mogao da zna o timu koji će voditi u naredne dve i po godine, a najviše na osnovu utiska sa utakmice Zvezda - Vojvodina, Prosinečki je pokušao da sastavi skicu, koju smo dobili zahvaljujuči kolegama iz "Mozzart sporta".

Na prvo oko, vidi se da nedostaje jedan štoper, kao i da Prosinečki u startnoj postavi vidi Pavla Ninkova, Lija Adija i Duška Tošića u odbrani, novajlije Tora i Evandra u sredini, gde su "upisani" još Kadu, Ognjen Koroman i Dejan Milovanović, kao i da će u napadu prednost dobiti Andrija Kaluđerović i Aleksandar Jevtić, kojeg popularni Robi za sada obeležava sa JeFtić.

Golmana, kao i Adijevog partnera u odbrani nema na skici, a ukoliko se podrazumeva da Zvezda neće igrati sa jednim štoperom i dva beka, onda se može naslutiti da je Prosinečki "nacrtao" dve verzije tima.

Jednu sa petoricom veznih (Toro, Kadu, Evandro, Koroman, Milovanić) i jednim špicem (Kaluđerović ili Jevtić), odnosno drugu, sa dva napadača, u kojoj bi višak bio jedan od nabrojane petorice vezista.

Ofanzivni vezista Evandro Goebel već je potpisao za Crvenu zvezdu, dok bi narednih dana isto mogao da učini i defanzivni igrač sredine terena Rafael Fereira Fransisko Toro. Treći Južnoamerikanac koji je pominjan kao moguće pojačanje Zvezde, napadač iz Kolumbije Kristijan Borha, nije "nacrtan", ali se nije ni odustalo od njegovog dovođenja.

Robert Prosinečki gledao je uživo utakmicu poslednjeg kola jesenjeg dela Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine (2:2), ali je kako saznajemo već naručio snimke svih utakmica crveno-belih ove sezone i dobrim delom ih odgledao.

MONDU je u Crvenoj zvezdi potvrđeno da se posle promocije održane u četvrtak uveče, Prosinečki vratio u Zagreb, gde je deo tima koji kandiduje Vlatka Markovića za novog-starog predsednika Hrvatskog nogometnog Saveza. "Robi" bi u Beograd trebalo da se vrati naredne nedelje, ali će do tada ostati na svakodnevnoj vezi sa sportskim menadžmentom kluba, najviše sportskim direktorom Ivanom Adžićem.

Prosinečki je na promociji najavio da će njegova Crvena zvezda igrati napadački, a na brzinu nacrtan tim to svakako i potvrđuje. Bilo da se radi o formaciji 4-5-1, bilo 4-4-2.

U četvrtak, na dan promocije Prosinečkog, atmosfera u Ljutice Bogdana bila je na granici euforije, a zanimljiv je i detalj sa kratkog sastanka novog trenera i članova Upravnog odbora, tokom kojeg je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde kratko predstavio svoju viziju, ideje, zamisli...

O svemu je bilo reči, osim o finansijskom delu priče, koji je Prosinečki uporno izbegavao i insistirao na tome da je njegova plata u klubu zaista najmanje bitna. Kada je konačno i to moralo da bude "dotaktnuto", jedan od prisutnih na Upravnom odboru obratio se tada još kandidatu za novog trenera.

"Čoveče, pa reci nam svoje uslove..."

Izvor MONDA preneo nam je da je za "30 sekundi" sve bilo sređeno i da je Prosinečki mogao, sa crveno-belim šalom oko vrata, da bude predstavljen navijačima... Takođe, rečeno nam je da medijske spekulacije oko toga koliko će Prosinečki zarađivati u Crvenoj zvezdi "nisu blizu istini".

Srpska štampa licitirala je sumama od 100, do 250 hiljada evra po sezoni.

(MONDO, foto: MN Press, skica: Mozzart Sport)

Povezano

Sve vesti