Pešić: Oteli su mi titulu sa Zvezdom

Svetislav Pešić ponovo kreira košarkašku magiju.Ovaj put to čini u Španiji, gde je za dva meseca postao hit ACB lige sa Valensijom.

126
A- A A+

Preuzeo je ekipu kada je bila poslednja u najjačoj ligi u Evropi i od tada je zabeležio pet pobeda i nijedan poraz u Španiji, i tri pobede i jedan poraz u Evroligi. U Valensiji je košarkaška ludnica:

"Sada je u gradu atmosfera takva da ne može da se nađe nijedna od 9.000 ulaznica i dvorana je stalno rasprodata", kaže u intervjuu za "Sport" Svetislav Pešić i ističe da je prvi cilj plasman među osam najboljih na polusezoni i učešće na Kupu Kralja, što izgleda izvodljivo sa skorom 6-6:

"Imam još tri utakmice kod kuće i dve na strani.E sad, koliko još možemo da izdržimo da igramo ovim intezitetom i pobeđujemo, tajna je i za mene. Još ako odemo u Top 16 Evrolige...to bi stvarno bio veliki uspeh", dodaje Pešić, čija Valensija treba da pobedi u poslednjem kolu kod kuće Olimpiju, pa bi uz pobedu Panatinaikosa nad Armanijem, išla u drugu fazu eltinog takmičenja.

U razgovoru za "Sport" Pešić se praktično po prvi put od kada je otišao iz Srbije i Crvene zvezde dotakao teme regularnosti domaćeg prvenstva i suđenja, o kojem se već godinama priča, posebno u junu mesecu:

"Svetislav Pešić svuda radi po istom sistemu, tako sam radio i u Crvenoj zvezdi, ali je u ACB ligi suđenje mnogo drugačije, jer ovde liga regularna. Ovde uvek imaš priliku da zaslužiš pobedu, bilo da gostuješ Unikahi pred 10.000 navijača, ili da očekuješ kod kuće Menorku.Svako ima šansu, a u Srbiji se sve zna unapred.Pa meni su sudije u sezoni 2008/2009 oduzele titulu sa Zvezdom!".

Upitan da pojasni na šta konkretno misli, "Kari" je rekao:

Na to što sam rekao...Srpski arbitri različito sude u Evropi kod nas. U evrokupovima sude kako treba i kako nalažu pravila, a u Srbiji po "nepravilima", kako neki od njih traže i kako nekima treba...Žao mi je zbog te sezone, mada sam sa Crvenom zvezdom napravio puno dobrih stvari. Vidite gde su sada ti moji igrači", završio je Svetislav Pešić.

Jedan od najtrofejnih srpskih trenera ikada je pre dve godine tim Crvene zvezde, sa nekolicinom anonimnih i neafirmisanih igrača od kojih su dvojica sada reprezentativci, Bjelica i Kešelj, doveo do finala plej ofa gde je dva puta pobedio Partizan Duška Vujoševića koji je do titule došao tek u dramatičnoj majstorici pred 7.000 ljudi u hali Pionir.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti