Ministar podneo ostavku, jer je vozio pijan

Slovenački ministar Henrik Gjerkeč podneo je danas ostavku pošto ga je sinoć zaustavila policija dok je vozio u pijanom stanju i odvela ga u stanicu na trežnjenje.

0
A- A A+

Policija je zaustavila ministra za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj pošto je službenim vozilom krivudao putem, a povremeno vozio i van kolovoza.

Alkotest je pokazao da je Gjerkeš vozio s 1,2 promila alkohola u krvi, pa su ga policajci odveli u stanicu na trežnjenje, izvestili su lokalni mediji.

Gjerkeš je danas ponudio slovenačkom premijeru Borutu Pahoru ostavku, koju je premijer prihvatio.

On je priznao da se vraćao sa jedne proslave, na kojoj je pio, ali je rekao da ga je policija zaustavila zbog probušene gume i spore vožnje.

"Na alkotestu sam imao visoku koncentraciju alkohola pa su me zadržali do jutra. Izmerili su mi 0,64 promila alkohola u krvi", rekao je Gjerkeš, član penzionerske stranke DeSUS.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec izrazio je žaljenje zbog ostavke, ali je napomenuo da takav incident nije u skladu sa etikom stranke.

Gjerkeš, koji je bio ministar od oktobra 2009. godine, peti je član Pahorovog kabineta koji je podneo ostavku od formiranja vlade pre dve godine.

On je na tom položaju nasledio Zlatu Plostajner, koja je podnela ostavku iz zdravstvenih i ličnih razloga.

(agencije/MONDO - foto: www.siol.net)

Povezano

Sve vesti