Asanž sprema memoare

Osnivač veb sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž prodao je prava na objavljivanje svojih memoara dvema izdavačkim kućama.

0
A- A A+

Očekuje se da će rukopis biti spreman do marta, izvestio je britanski list "Gardijan".

Pravo na izdavanje memoara čoveka koji je uzdrmao diplomatski svet, obelodanivši više od 250.000 poverljivih američkih diplomatskih depeša, kupile su britanska izdavačka kuća "Kenongejt" (Canongate) i američki "Nopf" (Knopf), koji je u vlasništvu "Bertelsmana" (Bertelsmann), navodi britanski list.

Izdavači nisu mogli ni da potvrde ni da demantuju pisanje lista, koji se pozvao na informaciju koju je španska kuća "Rendom Haus Mondadori" (Random House Mondadori) objavila na "Tviteru", da će rukopis biti gotov do marta, prenela je agencija Rojters.

Džejmi Bing iz "Kenongejta" potvrdio je i-mejlom poslovnom portalu "Dejli fajnens" da je ta kuća kupila prevodilačka prava, piše "Gardijan".

Nekadašnji član tima "Vikiliksa" Danijel Domšajt-Berg prethodno je napisao knjigu "Vikiliks iznutra: Moje vreme u najopasnijem veb sajtu na svetu", a očekuje se da će ona svetlo dana ugledati u januaru.

Asanž je inače proglašen za ličnost godine u glasanju čitalaca francuskog dnevnog lista Mond.

Za njega je glasalo 11.946 čitalaca uglednog francuskog lista.

Na drugom mestu je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za mir, kineski disident Liu Ksiaobo sa 4.737 glasova, a na trećem Mark Cukerberg, jedan od osnivača popularnog sajta za društveno umrežavanje "Fejsbuk", kome je svoj glas dalo 1.455 ljudi.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.