Vitalij Petrov ostaje u Renou

Reno je produžio ugovor sa ruskim vozačem za još dve godine.

2
A- A A+

Petrov će i dalje voziti u paru sa Robertom Kubicom.

"Sjajan osećaj! Naučio sam mnogo ove sezone i u novu ću ući još jači. Želim da uzvratim ukazano poverenje koje sam dobio", izjavio je 26-godišnji Petrov.

Debitantsku sezonu Petrov je završio kao trinaesti, a osvojio je 27 bodova. Smatra da mu je vikend u Mađarskoj bio najbolji kada je trku na Hungaroringu završio na petom mestu.

Ruski vozač je, na neki način, uticao i na rasplet u borbi za titulu. U poslednjoj trci u sezoni, u Abu Dabiju, zaustavio je pretendenta na titulu Fernanda Alonsa i omogućio Sebastijanu Fetelu da prvi put u karijeri postane svetski šampion.

U Renou su veoma zadovoljni onime što je prvi ruski vozač u Formuli jedan prikazao ove sezone. Nadaju se da će u narednim sezonama pružati još više.

"Bilo je trenutaka u ovoj sezoni kada sam pravio greške i gubio bodove i samim tim znam da mogu da vozim još bolje. Ove godine sam učio, sledeće godine ću da pokažem šta sam naučio", izjavio je Petrov, koga u Rusiji zovu Viborg raketa.

Reno sada praktično ima "zacementiran" tim do 2012. godine, jer je i Poljak Kubica proteklog leta produžio ugovor do te godine.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti