"Kako Piksi kaže"

Dragan Stojković je obećao da će Nagoja igrati kao Arsenal i ne samo da je osvojio titulu prvaka Japana već je njegov tim igrao najlepše.

7
A- A A+

Posle četiri dana po raznim aerodromima i avionima, Dragan Stojković se vratio na mesto uspeha - u Nagoju. Kratki odmor, koji je proveo u Francuskoj i Švajcarskoj, za Piksija je završen, morao je nazad u Japan jer ga očekuje Carski kup.

Stojković je proglašen za najboljeg trenera "zemlje izlazećeg sunca". Kako i ne bi kada je sa Nagojom postao šampion.

"Kada sam se vraćao u Nagoju verovao sam da mogu nešto da postignem i kao trener. I eto, uspeo sam", podsetio je Piksi na igračke dane u Japanu govoreći za "Sportski Žurnal".

"Na izboru trenera godine početkom decembra rekao sam da nisam najbolji već da mi je ekipa pomogla sjajnim partijama i rezultatima, treneri odličnim radom, a klub podrškom. Samo želim da nastavim da učim igrače da igraju što lepše i nastave da uživaju na terenu", dodao je Stojković.

Nagoja ga je dovela tek iz trećeg pokušaja.

"Dva puta sam odbijao ponude, a onda sam shvatio da ne bi bilo vaspitano da to i treći put uradim. Kada sam došao u decembru 2008. rekao sam da ćemo igrati najlepši fudbal. Kao Arsenal. Japanci su to normalno prihvatili, govoreći: 'Kad Piksi kaže tako, biće tako", predočio je Dragan Stojković.

(MONDO, foto MN Press)

Povezano

Sve vesti