Utajili gotovo četiri miliona evra

Poreska uprava Srbije podnela je više krivičnih prijava protiv rukovodilaca devet preduzeća u Srbiji za utaju više od 400 miliona dinara poreza (gotovo četiri miliona evra).

0
A- A A+

U saopštenju Poreske uprave navodi se da je krivična prijava podnesena protiv P.K, zastupnika izvršnog direktora za finansije privrednog društva "Karlsberg Srbija" iz Čelareva, zbog utaje poreza u iznosu 82 miliona dinara.

Protiv M.M, direktora privrednog društva "Pevec" iz Beograda krivična prijava je podnesena zbog neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreskog kredita i falsifikovanja službene isprave, čime je oštetio budžet Srbije za 82,5 miliona dinara.

Krivična prijava podnesena je protiv V.M, direktorke privrednog društva "ZMAJ" iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je utajila porez i neosnovano iskazala iznos za povraćaj poreza i poreski kredit, čime je oštetila budžet Srbije za ukupno 34 miliona dinara.

Krivična prijava podnesena je i protiv T.M, direktorke i B.J, lica zaduženog za vođenje poslovnih knjiga privrednog društva "Farmacija plus" iz Beograda, zbog poreske utaje i falsifikovanja službene isprave, čime su oštetile budžet Srbije za gotovo 23 miliona dinara.

Protiv S.S, direktora privrednog društva "Zmaj srce" iz Beograda, krivična prijava je podnesena zbog utaje poreza i neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreskog kredita, čime je oštetio državni budžet za 43,7 miliona dinara.

Krivična prijava podnesena je protiv G.V, fizičkog lica iz Beograda, zbog utaje poreza od 36,5 miliona dinara prilikom kupoprodaje nepokretnosti, a protiv V.R, direktora privrednog društva "Vitles trejd" iz Beograda zbog poreske utaje i falsifikovanja službene isprave, čime je oštetio budžet Srbije za 36,8 miliona dinara.

Krivična prijava podnesena je protiv I.U, direktora preduzeća "Nova budućnost" iz Žarkovca, zbog utaje poreza od 21,3 miliona dinara.

Krivična prijava podnesena je i protiv S.P, predsednika Upravnog odbora Privrednog društva "Sunoko" iz Novog Sada, zbog utaje poreza i neosnovanog iskazivanja iznosa za vraćanje poreza i poreskog kredita u iznosu 56,8 miliona dinara.

(Srna)

Povezano

Sve vesti