Radno vreme kafića u zgradama do 23 sata?

Otvorena građanska inicijativa “Beograđani protiv noćne buke” zatražila je danas da se radno vreme svih noćnih lokala u stambenim zgradama ograniči do 23 sata svih sedam dana u nedelji.

0
A- A A+

Ta grupa je pozdravila donošenje odluke o radnom vremenu ugostiteljiskih objekata u Beogradu, uz opasku da i dalje nije poznato šta tačno piše u toj odluci, jer integralni tekst nigde nije objavljen, već se informacije zasnivaju na saopštenju koje su novinari dobili.

"Zato smo sekretaru Skupštine Grada Beograda predali zahtev za uvid u tekst odluke, po osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja", navodi se u saopstenju Otvorene građanske incijative Beograđani protiv noćne buke.

Kako se ističe, od ključnog je značaja da javnost zna šta tačno piše u tekstu odluke pre nego što ga usvoji Skupština na sednici zakazanoj za sredu 29. decembar.

Predlog da se muzika gasi u 22 sata nije potekao od građana okupljenih oko ove incijative, već je tako predviđeno Odlukom o kućnom redu Grada Beograda, naveli su u inicijativi i dodali da je podržavaju kao korak ka uspostavljanju reda.

"Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i članovi Skupštine grada sada imaju priliku da pokažu kako na delu izgleda dobra uprava i odgovorna gradska vlast koja efikasno rešava konkretne probleme građana i onda kada to na prvi pogled nije ,popularno'", naveli su Beograđani protiv noćne buke.

(Beta)

Povezano

Sve vesti