Predsednik FSS: Stadioni će biti sređeni

Prvi čovek srpskog fudbala tvrdi da će stadioni za dve godine izgledati mnogo lepše i udobnije. "Nadam se da ćemo ići na EP, a ako ne nije kraj sveta", kaže Karadžić.

13
A- A A+

Povratak publike na stadione, ali i značajno poboljšanje uslova i izgleda stadiona zadaci su koje je Fudbalski savez Srbije postavio pred sebe u narednom periodu.

Stadioni u Srbiji izgledaju, blago rečeno oronulo, a iako je 21. vek reflektori postoje samo na dva stadiona(!). Sve to doprinosi još lošijoj slici o kvalitetu fudbala u Srbiji. Zato je FSS, uz pomoć države, odlučio da pokrene talas obnove stadiona u manjim gradovima u zemlji.

"Za dve godine očekujem da najmanje šest, a možda osam-deset stadiona bude renovirano, a kapacitet će im biti između 15.000 i 25.000 gledalaca. Imaće neophodne sadržaje i sve uslove", poručio je Tomislav Karadžić, prvi čovek srpskog fudbala, na svečanosti u hotelu "Hajat" gde su Dejanu Stankoviću i Milovanu Rajevcu dodeljenje Zlatne lopte za najboljeg srpskog fudbalera i trenera u 2010. godini.

Karadžić se zahvalio Ministarstvu sporta Srbije, a posebno ministarki Snežani Samardžić-Marković na stalnoj podršci i ulaganju u fudbal.

"Bez podrške i sredstava Ministarstva sporta ne bismo ni ulazili u izgradnju sportskog kompleksa u Staroj Pazovi. Zato, Snežo, veliko hvala", rekao je predsednik FSS.

Ocenjujući godinu za nama, Karadžić je rekao da je bila lepa, ali i turbulentna. "Ostvarili smo puno, otišli smo na Mundijal, narod se vratio na stadion, fudbal je krenuo napred. U drugoj polovini godine, nisu ispunjena očekivanja na Mundijalu, bili smo poslednji u grupi i sve što nam se dešavalo do danas bila je refleksija toga. Ali, ne predajemo se i sada podižemo glave", poručio je Karadžić.Od A tima Karadžić očekuje da se plasira na EURO 2012. godine, a i ako se ne plasira neće biti, kako je rekao, "kraj sveta".

"Imamo još šest utakmica, bilo bi sjajno kad bismo se plasirali u baraž. Imamo kvalitet za to, a i pozitivnu atmosferu. Dugo sam u fudbalu, više od tri decenije i nikada nije bila ovako pozitivna atmosfera među selektorima svih selekcija", rekao je Karadžić.

Ono čime se u FSS najviše ponose jeste kapitalan projekat - Kuća fudbala u Staroj Pazovi koja je u završnoj fazi i čije se otvaranje očekuje u maju.

Tamo će biti šest terena (pet sa prirodnom i jedan sa veštačkom travom), na glavnom terenu će biti reflektori i tribina sa 3.000 mesta, potom zgrada, tačnije hotel od 12.000 kvadratnih metara sa 64 dvokrevetne sobe, četiri apartmana, restoran sa kuhinjom, konferencijskim salama...

Predstavnici FSS kažu da taj sportski centar nije napravljen samo za fudbal, već da će rado ugostiti i košarkaše, košarkašice, odbojkaše, odbojkašice, rukometaše, rukometašice, atletičarke i atletičare...

Prvi čovek srpske fudbalske organizacije rekao je da je to važan temelj za sve buduće uspehe, ali je istakao da je rezultat na terenu najvažniji.

"To je pokazao i plasman na Svetsko prvenstvo, jer smo dobili nove sponzore, budžet nam je porastao sa tri na 14,15 miliona evra...", rekao je Karadžić.

(P.V . - MONDO)

Povezano

Sve vesti