Vukčević ponovo "posetio" prijatelje Hadžića

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina pretresli su jutros u Novom Sadu kuću Hadžićevom kuma Zorana Mandića, zvanog Mandarina.‚U kući pronađena slika velike vrednosti od koje bi se moglo finasirati skrivanje haškog begunca.

0
A- A A+

Mandić slovi za bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića, a pretres je naredio tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zločine.

Cilj pretresa bila je, kako je reko direkot policije Milorad Veljović potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na osobe koje eventualno pomažu u skrivanju i koja bi mogla da pomognu u lociranju i pronalaženju Hadžića, navodi Tužilaštvo.

Prilikom pretresa pronađeno je, kako piše u saopštenju, oko 50 slika velike vrednosti, među kojima i fotografija slike - ulja na platnu, poznatog italijanskog slikara Amadea Modiljanija. Ta Modiljanijeva slika, prema procenama, vredi više miliona evra.Kako navodi srpsko tužilaštvo, sumnja se da je slika Hadžićevo vlasništvo, i da je namenjena prodaji kako bi se pribavila sredstva za njegovo skrivanje.

Prema rečima očevidaca, pretres kuće kuma Gorana Hadzića počeo je jutros u šest sati i završen oko 11 časova.

Pripadnici protivterorističke jedinice su prema rečima očevidaca, iznosili kutije nepoznatog sadraazaja iz kuće u Ulici Ruđera Boškovića u Novom Sadu.

Prema Betinim saznanjima, Mandić nije priveden.

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina pretresli su 8. decembra kuću sestre Gorana Hadžića u Ulici Aranj Janoša u Novom Sadu.

Na toj adresi su dve kuće koje pripadaju porodici Hadžić, a iz kojih je Hadžić pobegao 2004. godine neposredno pred hapšenje.

(Beta)

Povezano

Sve vesti