Kolaković: Jesu bronzane, ali jako sijaju

Selektor Srbije ponosan na ostvarenja svojih odbojkaša u 2010. Želi da se kontinuitet dobrih rezultata nastavi.

1
A- A A+

Najbolji srpski odbojkaši navikli su naciju da ih stalno gleda na pobedničkom postolju. Ni u 2010. godini je nius izneverili.

Na oba velika takmičenja izabranici Igora Kolakovića osvojili su medalje - bronzane. Sijale su na grudima srpskih reprezentativaca i posle završnog turnira Svetske lige u Argentini i posle Svetskog prvenstva u Italiji.

Kada se podvuče crta, zadovoljstvo je neizbežno.

"Kada je reč o muškoj seniorskoj reprezentaciji, 2010. godina je bila izvanredna. A, kada generalno pogledamo srpsku odbojku, bila je još bolja", ocenio je selektor Igor Kolaković za Sportnetwork.

"Na dva takmičenja smo osvojili medalje. Jesu bile bronzane, ali teško je osvojiti odličje", dodao je crnogorski stručnjak.

Kolaković je podsetio da su Srbi krčili put do trećeg mesta u Svetskoj ligi bez Nikole Grbića, Ivana Miljkovića...

"Igrali smo sa znatno podmlađenim timom. A onda smo sa iskusnijim, kvalitetnijim sastavom na Svetskom prvenstvu potvrdili dobar rezultat. I sa izmenjenim kadrom smo uspeli da ostanemo u svetskom vrhu nastavljajući kontinuitet dobrih rezultata".

Selektor Srbije uverava da će rezultati postignuti u 2010. imati težinu i sa vremenske distance.Sledeće godine opet će morati da kroji tim bez Nikole Grbića, najboljeg tehničara sveta.

"Osetiće se praznina, ali biće to podsticaj za mlađe igrače. Naravno, ne mogu da ga zamene u punom sjaju, ali mogu da daju doprinos kolektivu".

Ciljevi su jasni i nepromenjeni u odnosu na prethodne godine.

"Završni turnir Svetske lige igraće se u Poljskoj i cilj nam je da se nađemo tamo. Evropsko prvenstvo je poseban izazov. To je prva instanca za aplikaciju za Olimpijske igre, jer prva dva mesta na EP obezbeđuju plasman na Svetski kup odakle se može do Londona", podvukao je Kolaković i zaključio:

"Biće teško, svesni smo toga, ali se ne plašimo izazova".

(MONDO, foto MN Press)

Povezano

Sve vesti