Novcem od droge kupovali preduzeća

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je istraga pranja novca koje je krijumčarenjem kokaina stekla grupa Darka Šarića dovela tužilaštvo do postupaka privatizacije velikog broja preduzeća.

0
A- A A+

Radisadisavljević je u intervjuu za novogodišnje izdanje lista "Blic" rekao da se došlo do novih značajnih podataka i dokaza o korišćenju tog novca u privatizaciji.

"Tim novcem kupljen je veliki broj društvenih preduzeća, iz kojih je zatim na različite načine izvlačen kapital i kupovana nova preduzeća. Tužilaštvo će s policijom istražiti sporne privatizacije kako bi se utvrdila krivična odgovornost svih koji su u time učestvovali", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je naveo da su "posle takve privatizacije izvršene prljavim novcem ostala upropašćena preduzeća", a da su profitirali samo novi vlasnici stičući veliko bogatstvo.

On je ocenio da je rad Tužilaštva u 2010. godini bio vrlo uspešan, a posebno je istako postupak protiv grupe Darka Šarića i podizanje optužnice zbog prometa kokaina i pranja novca.

Radisavljević je kazao da je zadovoljan dosadašnjim tokom suđenja protiv grupe Darka Šarića i da očekuje da će u 2011. biti doneta i prvostepena presuda.

(Beta)

Povezano

Sve vesti