Vujošević: Neću da se tresem

Vujošević silom prilika 2011. dočekuje bez posla, ali kaže da mu to ne smeta i da konačno ima priliku da se odmori.

18
A- A A+

Za Duška Vujoševića 2010. ostaće urezana u srcu. Godina na izmaku za njega je imala dva lica medalje. Prvo polugodište nije moglo bolje da se završi. Sa Partizanom je ponovo osvojio sve što se može na ovim prostorima, a u Evroligi je stigao na korak od finala. Kao nagrada za dobar rad došao je poziv iz Moskve da pređe u CSKA.

Bogata ponuda nije mogla da se odbije, pa su se posle devet godina Partizan i Vujošević rastali. Međutim, boravak u glavnom gradu Rusije nije tekao po planu, a Vujošević je posle samo nekoliko meseci morao da napusti "armejce".

Trenutno je bez posla, međutim, kako kaže, to mu nimalo ne smeta.

"Odmor mi je neophodan, po svemu sudeći do kraja sezone. Prilično sam iscrpljen, trebalo bi da povedem računa o zdravlju", kaže za praznični broj "Sporta" trofejni trener.

Vujošević ne može bez košarke ni za vreme praznika.

"Uglavnom ću biti u Beogradu, mada ću za novogodišnje praznike otići i do Crne Gore. Sigurno ću gledati neke utakmice."

Doskorašnji trener CSKA kaže da ne želi da remeti atmosferu u klubu sa kojim se proslavio - Partizanu.

"Ne želim da svojim prisustvom bilo šta remetim, trebalo bi biti i ostati gospodin. Klub iz Humske je moja radost. Kao nikada ranije, sada ću imati priliku da uživam gledajući mečeve, a bez ikakve profesionalne obaveze, iz pozicije najobičnijeg navijača. Neću više imati priliku da se tresem", ističe Vujošević.

On smatra da je Partizan plasmanom u TOP 16 Evolige napravio još jedan podvig.
"Pretekli su jedan Himki koji nema ništa manji budžet od CSKA. Opet su startovali sa novom ekipom", dodaje trener koji je sa crno-belima osvojio devet uzastopnih nacionalnih šampionata i četiri regionalne lige. "Svi bi voleli da Partizan ima više srpskih prvotimaca, ali takva je trenutna situacija. Kod nas je FMP bio poznat po selektiranju mladih, teško je da u maloj Srbiji to isto radi još pet-šest klubova, rekao je Duško Vujošević.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti