S nama na dočeku i 15.000 stranaca

Novu godinu u Beogradu dočekaće između 10.000 i 15.000 gostiju iz inostranstva, a tradicionalno najbrojniji biće Slovenci, rekao je danas Tanjugu v.d direktora Turističke organizacije Beograd (TOB) Dejan Veselinov.

0
A- A A+

Prema njegovim rečima, u prestonicu će stići 40 autobusa i dva voza sa turistima iz Slovenije i očekuje se da će ih biti oko 4.000, a mnogi će boravak produžiti do ponedeljka, budući da se Nova godina dočekuje u petak veče.

Prvi gosti iz Slovenije koji će u Beogradu provesti novogodišnje praznike, njih oko 750, stigli su u Beograd juče specijalnim "Disko vozom", u kome je tokom vožnje sve vreme trajala žurka.

Pored Slovenaca, za novogodišnje praznike očekuje se i 2.000 gostiju iz Hrvatske i BiH, ali i turisti iz Italije, Francuske, Grčke i Bugarske, rekao je Veselinov.

Veselinov je dodao da je dolazak potvrdila i grupa od 30 Holanđana, koje će ugostiti beogradski griteri, jer je većina hotela i hostela popunjena i traži se soba više.To nije konačan broj stranaca koji će posetiti Beograd za Novu godinu, naveo je Veselinov, dodajući da će znatan broj njih u sopstvenom aranžmanu u prestonicu stići danas.

Kao glavni razlog dolaska velikog broju stranaca u Beograd, Veselinov je naveo raznovrsu ponudu i provod koje prestonica nudi za Novu godinu.

"Najpopularniji je doček u Skadarliji, zatim u klubovima širom Beograda, dok će gosti 1. januara moći da uživaju u 'Ulici otvorenog srca', na kojoj će se ove godine sakupljati prilozi za pomoć Kraljevu", kazao je Veselinov.

Beograd je ove godine posetilo 400.000 turista, što je povećanje od osam odsto u odnosu na prethodnu, a na ulicama prestonice najčešće su se mogli videti gosti iz Slovenije, Hrvatske, Nemačke i Italije.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti