Na Kiribatima već počela 2011. godina

Novu godinu prvi su u svetu dočekali stanovnici male pacifičke ostrvske države Kiribati u gradu Kiritimati, gde je prvi dan januara počeo u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

0
A- A A+

Samo 15 minuta kasnije prvi dan Nove godine osvanuo je i na novozelandskim ostrvima Čatam, a od 14 časova po srednjeevropskom vremenu Novu godinu dočekuje Australija u gradovima Melburn, Sidnej i Kanbera.

U blizini čuvene sidnejske opere, prvi dan Nove godine dočekalo je milion i po stanovnika ovog grada uz, kao i obično, spektakulatni vatromet.

Delovi Rusije 1. januar dočekuju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, a Japan, Južna Koreja i Indonezija u 16 časova, dok sat kasnije Nova godina stiže i u Kinu.Vijetnamska prestonica Hanoj ove godine prvi put zvanično proslavlja Novu godinu uz muzičko-scenski program ispred zgrade opere u centru grada.

Novu godinu sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu dočekuju Velika Britanija i još 23 države, a veliki broj ljudi očekuje se na ulicama Londona, kao i na čuvenim mestima, kao što su Koloseum u Rimu, Brandenburška kapija u Berlinu i Jelisejska polja u Parizu.

Prvi januar na američki kontinent stiže od tri sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, a u Njujorku gde Nova godina stiže u šest časova na čuvenom Tajms skveru okupiće se oko milion ljudi.

Novu godinu poslednji na svetu dočekuju stanovnici male ostrvske države Američka Samoa i ostrva Nijue u južnom Pacifiku, gde prvi dan 2011. počinje sutra u podne po srednjeevropskom vremenu.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti