HOPMAN KUP: Ana odustala, Srbija bez finala

Ana Ivanović se povukla sa Hopman kupa zbog istegnuća trbušnih mišića, zbog čega je reprezentacija Srbije ostala bez finala turnira u Pertu.

114
A- A A+

Pregledi koji su obavljeni rano u petak pokazali su da je Ivanovićeva pretrpela značajno istegnuće u meču protiv Belgijanke Žistin Enen, igranom u četvrtak.

Nekadašnja prva igračica sveta trebalo je sa Novakom Đokovićem u subotu da igra finale, ali je prekinula trening i odustala od takmičenja.

Prema pravilima Hopman kupa, dozvoljene su zamene zbog povrede tokom prve faze, ali ne i u završnici, zbog čega će u finalu igrati Belgija, koja je bila drugoplasirana u Grupi A.

"Ana je veoma uzrujana", rekao je direktor Hopman kupa, Pol Meknami.

Srpska teniserka trebalo je sledeće nedelje da učestvuje na turniru u Sidneju u sklopu priprema za Australijan open, ali će sigurno preskočiti taj turnir.

Sada vlada strah da li će biti spremna za prvi gren slem u sezoni.

"Povreda bi mogla da je muči do kraja meseca", dodao je Meknamara.

U finalu Hopman kupa sastaće se Belgija i SAD.

U Grupi B, Francuska je savladala Italiju 2:0. Kristina Mladenović je pobedila pošto se Frančeska Skjavone povukla zbog povrede prepona pri rezultatu 4:4 u prvom setu. Posle toga je Nikola Mau savladao Potita Staraćea - 6:3, 7:6.

Francuzi su se nadali da će nastaviti takmičenje, ali im je za to bio neohodan maksimalan poraz Amerikanaca od Velike Britanije. Međutim, već u prvom meču Betani Matek-Sends je reprezentaciji SAD donela poen vredan plasmana u finale savladavši Loru Robson - 6:4, 6:2.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Povezano

Sve vesti